29 / 04 / 2024

Sarp Turanlıgil kimdir?

Sarp Turanlıgil kimdir?

Dün akşam Göltürkbükü Beldesi’nde yaşanan bir olay sonrası karakola götürülmek istenen ve o sırada kalp krizi nedeni ile vefat ettiği öne sürülen Sarp Turanlıgil kimdir?



Sarp Turanlıgil kimdir?

2008'de patronlar kulübü TÜSİAD'a üye olan 48 kişiden biri olan 42 yaşındaki Sarp Turanlıgil, inşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren Elegan Yapı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.


Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Erbil'deki başkanlık sarayı, Konuk evi ve Erbil Uluslararası Havaalanı'nın VIP ve CIP salonlarını inşa eden Elegan Group Yönetim Kurulu Başkanı mimar İstemi Turanlıgil'in oğlu olan Sarp Turanlıgil, Burcu Turanlıgil evli ve 14 yaşında Tayfun adında bir çocuğu var.


ABD'li emlak devi Muhammed Hadid, Los Angeles'taki dev malikanesini Sarp Turanlıgil'e satmıştı. Evi şirketi adına satın aldığı ve 4.500 metrekarelik 11 yatak odalı malikaneye en az 50 milyon dolar ödediği iddia edilen Turanlıgil, ‘ABD'de o sene içinde yapılan en pahalı emlak satışına' da imza atmıştı.


Sarp Turanlıgil'in vefatı

Göltürkbükü Beldesi’nde bulunan mekanlardan "beach clup"a bir grup arkadaşı ile yemeğe giden Sarp Turanlıgil'in yanındaki arkadaşı M.D. ile iddiaya göre yüksek sesle konuştuğu için uyardığı yan masalarında oturan T.A. arasında kavga çıktı.


Jandarmaya haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekibi kavgaya karışan M.D. ve T.A. ile birlikte yanlarında bulunan Sarp Turanlıgil’i ekip otosuna bindirip, karakola götürmek istedi. Ancak bu sırada, Turanlıgil, aniden fenalaşıp, yere yığıldı.


Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Turanlıgil, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi nedeni ile vefat ettiği sanılan Turanlıgil’in cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Babası geçen sene vefat etmişti

İş adamı Sarp Turanlıgil'in babası mimar İstemi Turanlıgil, 24 Mart 2012 tarihinde vefat etti. İstemi Turanlıgil, 26 Mart Pazartesi günü, Teşvikiye Camii'de kılınan öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığına aile kabristanına defnedildi.



Geri Dön