03 / 05 / 2024

Sarphan Finanspark Projesi'nde satışların yüzde 85'i gerçekleşti!

 Sarphan Finanspark Projesi'nde satışların yüzde 85'i gerçekleşti!

Ataşehir Finans Merkezi’ndeki Sarphan’da Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcuların konut alma yarışı başladı. Yüzde 85’i satılan projede her iki takım futbolcuları da yatırım için konut aldı



Sarphan Finans Park projesinin yüzde 85’lik kısmında satışlar tamamlandı. Satın alanlar arasında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli 8 futbolcunun da bulunduğu ve şu anda birden fazla konut aldığı projede ticari üniteler ise en geç ekim ayında ihaleyle satılacak. Projenin satışa çıktığı günden bu yana 6 aylık sürede yatırımcısına yüzde 40 kazanç getirdiğine dikkat çeken Sarp Grup İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, satın alanlar arasında yabancı yatırımcı payının ise yüzde 3 olduğunu söyledi.


Projede yer alan sınırlı sayıda konut ve ofis satışları da sürüyor. Metrekare fiyatları konutlarda ortalama 7 bin lira ofislerde ise 8 bin lira olarak veriliyor. Konutların ilk satışa çıktığında ise ortalama metrekare fiyatının 4 bin 500 lira olduğu belirtiliyor. Projedeki en pahalı dairenin fiyatı 180 metrekare 3+1’de 1 milyon 700 bin lira olarak hesaplanıyor. Yeni inşaatlara yeşil ışık yakma zamanı geldiğini belirten Vekalet Kaba şirket olarak özellikle Ataşehir, Bakırköy ve Fikirtepe’de arazi geliştirme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Ataşehir ve Fikirtepe’deki araziler kentsel dönüşüm kapsamında olacak. Bakırköy’de ise boş arsa üzerinde pazarlıklar sürüyor.


Arazi geliştirdikten sonra en geç bir yıl içinde projelendirip hayata geçireceklerine dikkat çeken Kaba “Yeni projede gönlümüzden geçen yine iddialı proje ortaya koymak. Şu anda görüşme yaptığımız yerlerde araziler büyük. Bu nedenle yeni projemiz de karma olacak. Yeni bir simgeye imza atmak istiyoruz” dedi. Projedeki otel inşaatının hızla devam ettiğini söyleyen Kaba “Otel ile ilgili yurt içinden ve yurt dışından talepler var. Otelin tamamını satabiliriz” dedi.

Star/İbrahim Acar


Geri Dön