17 / 05 / 2024

Şartları karşılayan ailelere 3 bin 200 lira!

Şartları karşılayan ailelere 3 bin 200 lira!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 milyondan fazla vatandaşa düzenli sosyal yardım yapıldığını duyurdu. Ayrıca, belli bir gelirin altında olanlara her ay 3.200 TL sosyal yardım parası ödeneceği açıklandı. Başvurular yeniden başladı. İşte tüm detaylar...



SOSYAL YARDIM PARASI 3200 TL'YE ÇIKACAK

Şu anda 2 milyon aile, her ay 1.450 TL sosyal yardım parası almaktadır. Ancak, Aile Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada, seçim sonrasında bu rakamın 3.200 TL'ye kadar yükseltileceği belirtilmiştir. Ayrıca, bu yardımların her ay enflasyon oranlarına göre düzenli olarak artırılacağı vurgulanmıştır.

Sosyal yardım hak sahipleri, nakdi yardımı PTT veya Ziraat Bankası hesaplarına her ay düzenli olarak yatırılmaktadır. Eğer sosyal yardımdan faydalanmıyor ve belirtilen gelir grubunda yer alıyorsanız, e-devlet üzerinden veya en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) şubesine başvurarak düzenli para yardımı alabilirsiniz. Başvurular genellikle 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Başvurularınızın sonuçlanabilmesi için sosyal çalışmacılar tarafından durumunuza ilişkin bir inceleme yapılmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön