28 / 04 / 2024

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.



Kentsel dönüşüme start verilen semtlerde binlerce ailenin konut aramaya başlaması ve üniversite kayıt döneminin de gelmiş olması kiralık ev fiyatlarında fırlamaya neden oldu. Hem konutu yıkılan vatandaşın, hem üniversite öğrencilerinin bir anda patlayan konut talebinin, pandemi döneminde kesintiye uğrayan yeni konut arzıyla karşılanamaması kiralık konut bulunmasını güçleştirdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; İstanbul’da kiralık evf fiyatları yüzde 30 ile yüzde 100 arasında artarken, bahçeli ve sıfır evlerde satılık fiyatları da 2-3 kat yükseldi.Yalnızca ev değil yurt fiyatları da cep yakmaya başladı. Özel yurtlarda fiyatlar en düşük 2 bin-2 bin 500 Türk Lirası seviyesinde.

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

10 BİN BİNA YIKILIYOR

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, üniversiteye kayıt sürecinin başlaması ve kentsel dönüşüme start verilmesi konut talebinin bir anda patlamasının kiralık ev fiyatlarını uçurduğunu belirtti. Aşa, "Anadolu ve Avrupa yakasında 10 bine yakın bina yıkım aşamasında. Her binada 10 daire olsa, bir andan 100 bin ailenin konut arayışına girmesi demek. Ayrıca öğrencilerin kaydı, yine pandemi nedeniyle memleketine gidenlerin dönmesi, bir anda talebi sıkıştırdı" diye konuştu. 

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

KADIKÖY’DE 4 BİNE ÇIKTI

İstanbul’da yüzde 30’dan başlayan kiralıkların bölgesine göre yüzde 100 yükseldiğini vurgulayan Aşa, şunları kaydetti:

“Suadiye, Bostancı, Kadıköy gibi yerlerde fiyatlarda yüzde 100 artış söz konusu” dedi. Avcılar’da bin 200-bin 500 lira olan kiraların 3 bin liraya kadar yükseldiğine işaret eden Aşa, “Kadıköy, Şişli, Mecidiyeköy gibi semtlerde 2 bin-2 bin 500 lira olan kiralar, 3 bin 500 - 4 bin lira civarında."

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

MERKEZLER DAHA PAHALI

İstanbul Beşiktaş, Bakırköy ve Fatih semt merkezlerinde de kira fiyatlarının benzer değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Aşa, “Yedikule, Kocamustafapaşa gibi yerlerde kiralıklar daha uygun. Ortalama 2 bin - 2 bin 500 lira seviyesinde. Ancak Fındıkzade, Vatan Caddesi gibi merkezlerde 70-80 metrekare 2 oda 1 salon kiraları 3 bin - 3 bin 500 lira civarında. Etiler, Levent’te 7-8 bin liradan aşağı kiralık bulamazsınız” dedi. Sıfırda da fiyatların arttığına işaret eden Aşa, "Çünkü yeni evler yapılmıyor. İkinci elde fiyatlar daha uygun. Beşiktaş’ta iki oda, bir salon satılık 700 bin- 800 bin liraya bulabiliyorsunuz. Ancak sıfır olduğunda iki katına çıkıyor. İkinci el satılıkta artış yok" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da en yüksek kiralar hangi bölgelerde?

İstanbul'daki konut kiraları rekora koşuyor!


Geri Dön