30 / 04 / 2024

konut fiyatları arttı mı 2021

konut fiyatları arttı mı 2021

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Yabancıya konut satışındaki 250 bin dolar kriteri fiyatları uçurdu!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmek için 250 bin dolarlık bir konut satın almanın yeterli olması, doların TL karşısında uçmasının da etkisiyle sektördeki dengeler değişti. Evi 100 bin dolara alan ve satıcıyla anlaşan kişiler tapuda 250 bin dolar olarak gösterip, fiyatların armasını sağlıyor.

Dünya genelinde konut fiyatları hangi ülkelerde arttı?

Küresel çapta ev fiyatları düşük faiz oranları ve hanehalkı tasarruflarının konut alımlarını desteklemesiyle 2005 yılından beri en büyük yükselişini yaşadı. 

Türkiye'de elverişli konut fiyatları tavan yaptı!

Türkiye genelinde konut ve kira fiyatları hızla tırmanışa geçti. Türkiye' de ev sahibi olmak artık lüks haline geldi. 

Satılık ve kiralık konut fiyatları uçuşa geçti!

İstanbul’da üniversitelere yakın yerlerde ev fiyatları uçtu. Fiyatlardaki yükseliş yüzde 30 ile yüzde 100 arasında oldu. Satılıkta sıfır ve bahçeli konut fiyatlarının ikiye katlanması da talebi yine kiralık evlere yöneltti.

Konut fiyatları yılın 2. çeyreğinde fırladı!

TÜGEM ve Endeksa işbirliği ile hazırlanan “İkinci El Konut Piyasası” raporuna göre, 2021 yılı 2. çeyrek sonu itibarı ile Türkiye'de ev fiyatlarında senelik yüzde 30 yükseliş kaydedildi ve ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 239 TL'ye kadar yükseldi.

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Markalı konut satışlarının yüzde yüzde 5.06'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 Mayıs ayına ilişkin verileri belli oldu. Buna göre; Mayıs 2021'de fiyatlar, Nisan ayına göre yüzde 0.24, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 5.47 oranında artış gösterdi.

Konutta en kısa amortisman süresi hangi illerde?

Kovid-19 salgını sırasında gayrimenkul sektöründe de dalgalanmalar yaşandı. Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 113 Türk Lirası, ortalama ev fiyatı 404 bin 690 Türk Lirası olarak belirlendi.

Ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Koronavirüs salgınının etkisi ile evlerde geçirilen sürenin artması ve birçok kurumun uzaktan çalışma sistemine geçmesi ile daha büyük, balkonlu, bahçeli konutlara ve yazlık kesimlere olan taleplerde rekor artış yaşandı. Türkiye cazip konumuyla gayrimenkul sektöründe dikkatleri çekiyor.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Konut satış ve metrekare fiyatları en çok hangi illerde arttı?

TÜİK rakamlarına göre Mart'ta Türkiye genelinde 111 bin 241 adet konut satıldı. Bu rakam ile konut satışları Şubat'a göre yüzde 37,0, 2020'nin Mart ayına göre ise yüzde 2,4 artış gösterdi. Peki konut satış ve metrekare fiyatları en çok hangi illerde arttı? İşte detaylar...

Markalı konut satışlarının yüzde 7'si yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2021 sonuçları açıklandı. Endekse göre şubat ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.20, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6.28 oranında artış gösterdi. 

Kredi faizleri yüksekken konut almak doğru mu?

Konut sektöründe, kredi faiz oranları düştüğünde fiyatlar artar; faiz oranları arttığında ise fiyatlardaki artış durur. Peki faizler satışları ve alıcıları nasıl etkiliyor?

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Hangi illerde konut fiyatları arttı?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son bir yıl içerisinde konut fiyatları yüzde 34,7 artış kaydetti. Buna göre; ortalama konut fiyatı 385 bin 320 TL olarak gerçekleşti.

O ilde arsa ve konut fiyatları arttı!

Pandemi nedeniyle yazlık kentlere akın başladı. Şehirden uzak yaşamak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerinden kente dönüş yapmadı. Bu durum da arsa ve konut fiyatlarında değişime neden oldu. 

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Konut fiyatları yüzde 29.2 arttı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 29.2 oranında arttı. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi artarken, gözde şehir Antalya oldu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

konut fiyatları arttı mı 2021 Haberi

konut fiyatları arttı mı 2021

Son dönemde kira ve konut fiyatları sık sık gündeme geliyor, kiralar konut fiyatlarından daha hızlı artıyor. Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; kira fiyatlarındaki yükseliş bir yandan hane gelirlerinde büyük bir yük oluştururken, bir yandan da yatırım için konut alanların avantajlı çıkmasını sağlıyor. Son 1 senede satılık konutların değer artışları, kira değer yükselişinin gerisinde kalınca amortisman süresi de düştü. 

YENİDEN YATIRIM ARACI

Kiraya bağlı geri dönüş sürelerinin azalmasıyla konut yeniden bir yatırım aracı haline geldi. Bu durum Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) konut satış verilerinde de görüldü. Yüksek konut kredisi faizlerine karşın Eylül ve Ağustos ayları, senenin en çok satışının yapıldığı aylar oldu. Ağustos ayında 141 bin 400 adet, Eylül ayında da 147 bin 143 adet konut satışı yapıldı.