24 / 07 / 2024

Satışlar azaldı, fiyatlar arttı!

Satışlar azaldı, fiyatlar arttı!

Gökhan Taş, son bir yıllık döneme bakıldığında satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık, kira fiyat endeksinde yüzde 25'lik artış olduğunu söyledi.




Türkiye'de son dönemde konut satışları geriledi. Buna karşılık fiyatlar artmaya devam ediyor. Coldvvell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr.  Gökhan Taş, son bir yıllık döneme bakıldığında satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık, kira fiyat endeksinde yüzde.2S'}ik artış olduğunu ifade etti 


Türkiye'de konut sektöründe son dönemde durgunluk yaşanıyor. Türkiye genelinde konut satışları Nisan 2016'da Mart 2016'ya göre yüzde 9; Nisan 2015'e göre ise yüzde 10.9 azaldı. Nisan 2016'da 106 bin 348 konut satıldı. Oysa Mart 2016'da satış adedi 117 bin 205 idi. Satışlar azalsa da, fiyatlar yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Coldvvell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, son bir yıllık döneme bakıldığında da satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık kira fiyat endeksinde yüzde 25'lik artış olduğunu ifade etti. 


Satışta Antalya, kirada İstanbul önde 


Konut sektöründe son dönemde özellikle satış alanında Antalya'da dikkat çekici bir artışın yaşandığı söyleyen Taş, bu kentte son bir yılda fiyat endeksinin yüzde 29 oranında arttığını bildirdi. Taş, Antalya'yı sırasıyla Adana, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara'nm takip ettiğini ifade etti. Kira değişimlerinde ilk sırada yüzde 27 ile İstanbul'un yer aldığını belirten Taş, bunda hem Türkiye'nin hem de bölgenin en büyük iş ve finans merkezi olmasının etkisine dikkat çekti. Taş, satış endeksinde ilk sıralarda yer alan Antalya ve Kocaeli'nin kiralama endeksindeki artış oranlarına bakıldığında geride kaldığının altını çizdi. 


Yeni Mesaj



Haber Zaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, konut satış ve kira endekslerindeki yükselişin konut sektöründeki devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirterek geçen yılı rekorla kapatan sektörün bu yılda rekor kıracağını söyledi. Türkiye Konut Piyasası’na Genel Bakış Mayıs ayı verilerini değerlendiren Gökhan Taş, verilerin satış ve kiralamada yükseliş oranlarının birbirine yakın şekilde arttığını gösterdiğini söyledi. Geriye dönük üç aylık dönemde artış oranlarının satış ve kiralamada yüzde 5 olduğunu hatırlatan Taş, son bir yıllık döneme bakıldığında ise  satış fiyat endeksinde yüzde 26’lık, kira fiyat endeksinde yüzde 25’lik artış olduğunu belirtti. Gökhan Taş, bu verilerin gayrimenkulün bu dönemde de en karlı işlerden biri olmaya devam edeceğine işaret ettiğini vurguladı.


ANTALYA’YA DİKKAT

Son dönemde özellikle satış alanında Antalya’da dikkat çekici bir artışın yaşandığını ifade Eden Gökhan Taş, kentte son bir yılda fiyat endeksinin yüzde 29 oranında arttığına da dikkat çekti. Antalya’yı sırasıyla Adana, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara’nın takip ettiğini de kaydeden Taş, kira satış değişimlerinde ise ilk sırada yüzde 27 ile İstanbul’un yer aldığını söyledi. Bu gelişmede hem Türkiye’nin hem de bölgenin en büyük iş ve finans merkezi olmasının etkisi bulunduğu yorumunu yapan Taş, satış endeksinde ilk sıralarda yer alan Antalya ve Kocaeli’nin kiralama endeksindeki artış oranlarına bakıldığında geride kaldığını da vurguladı.


Zaman 


Bu haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


ColdweII Banker Türkiye Ülke Başkam Dr. Gökhan T aş, konut satış ve kira endekslerindeki yükselişin sektördeki büyümenin devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Taş, "2016 yılında konut satışları geçen yılki satışları geçerek rekor kıracak" dedi. 


ColdweIl Banker'in Türkiye Ülke Başkam Dr. Gökhan T aş, Türkiye Konut Piyasasına Genel Bakış Mayıs ayı verileri değerlendirmesinde gayrimenkulünbu dönemde de en karlı işlerden biri olmaya devam edeceğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti. Taş, söz konusu rapora göre satış ve kiralamada yükseliş oranlarının birbirine yakın şekilde arttığını belirterek geriye dönük üç aylık dönemde artış oranlarının satış ve kiralamada yüzde 5; son bir yıllık döneme bakıldığında da satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık kira fiyat endeksinde yüzde 25'lik artış olduğunu ifade etti. 


Konut sektöründe son dönemde özellikle satış alanında Antalya'da dikkat çekici bir artışın yaşandığının raporda da ortaya çıktığım söyleyen Taş, bu kentte son bir yılda fiyat endeksinin yüzde 29 oranında arttığım bildirdi. Taş, Antalya'yı sırasıyla Adana, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara'nın takip ettiğini söyledi. Rapora göre kira satış değişimlerinde ilk sırada yüzde 27 ile istanbul'un yer aldığım belirten Taş, bunda hem Türkiye'nin hem de bölgenin en büyük iş ve finans merkezi olmasının etkisine dikkat çekti. Taş, satış endeksinde ilk sıralarda yer alan Antalya ve Kocaeli'nin kiralama endeksindeki artış oranlarına bakıldığında geride kaldığının altını çizdi. 


İstanbul





Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı...



Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Türkiye Konut Piyasasına Genel Bakış Mayıs ayı verileri değerlendirmesinde gayrimenkulün bu dönemde de en karlı işlerden biri olmaya devam edeceğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti. Taş, söz konusu rapora göre satış ve kiralamada yükseliş oranlarının birbirine yakın şekilde arttığını belirterek geriye dönük üç aylık dönemde artış oranlarının satış ve kiralamada yüzde 5; son bir yıllık döneme bakıldığında da satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık artış olduğunu ifade etti.




A Gazete (Bursa)


Geri Dön