29 / 04 / 2024

Savcılar ile işadamı Ali Ağaoğlu arasında havuz krizi yaşandı

Savcılar ile işadamı Ali Ağaoğlu arasında havuz krizi yaşandı

Anadolu Yakası'ndaki hakim ve savcılar ile işadamı Ali Ağaoğlu arasında havuz krizi yaşandı



Ali Ağaoğlu, hakim ve savcılar için inşa ettiği lojmana spor salonu ve yüzme havuzu yaptırmayınca, Myclup'e indirimli üyelik sözü vermişti. Ancak araya giren engeller nedeniyle, hukukçuların üyeliği gecikmeli yapıldı.

Anadolu Yakası'ndaki hakim ve savcılar ile işadamı Ali Ağaoğlu arasında havuz krizi yaşandı. Ali Ağaoğlu, Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı'nın (ATGV) Ataşehir'deki arsasını kat karşılığı alarak bu yakada çalışan 210 hakim ve savcıya lojman yapmıştı.

Protokole göre arsanın bir bölümüne lojman, bir bölümüne de rezidans yapılacak, buradaki havuz ve spor salonundan yargı mensupları indirimli olarak yararlanacaktı. Lojmanları geçen yıl bitiren Ağaoğlu, rezidans yerine iş yeri olarak plaza yapınca, siteye havuz ve spor salonu yapılmadı. Ağaoğlu hakim ve savcılara, bunun yerine Ataşehir'de yeni açtığı Myclup'un havuz ve spor salonundan indirimli yararlanabileceklerini söyledi.

BAŞSAVCI ONAYI İSTENDİ

Bunun üzerine lojmandaki 25 hakim ve savcı 10 yıllığı 15 bin 500 Euro olan Myclup'a yüzde 50 indirimli olarak üye oldu. Anadolu Yakası'nda görev yapan diğer hakim ve savcılar da tesise üye olmak istedi. Ancak Myclup yönetimi, hakim ve savcılara Kadıköy Başsavcısı Kemal Canmaz'ın onayıyla üye olabileceklerini duyurdu.

Ağaoğlu'nun kararıyla tesise Kadıköy Adliyesi savcı ve hakimlerinin doğrudan üye yapılacağı, diğerlerinin ise Başsavcı Canbaz'dan onay almaları gerektiği belirtildi. Hukukçuların tepkisi üzerine Myclup yöneticileri geri adım atarak üye olmak isteyen tüm yargı mensunlarmı indirimli olarak üye yaptı. Bazı hakim ve savcılar, lojmanlar geç dağıtıldığı için Adalet Komisyonu'na şikayet dilekçesi verdiklerini, Adalet Komisyonu üyesi olan Başsavcı Kemal Canmaz'ın da bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiğini öne sürdüler.
HaberTürk/Hayati Arıgan

 


Geri Dön