27 / 04 / 2024

Say Yapı, GYO kuracak!

Say Yapı, GYO kuracak!

Say Yapı Teknoloji, gayrimenkul sektöründe yatırımlarını artırıyor. İstanbul’da yoo istanbul projesini yürüten Say Yapı Teknoloji, 500 milyon dolar yatırımla 2 projeye daha başlayıp gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracak



Bugüne kadar Star Life Göktürk, Star Life Silivri ve ‘yoo istanbul’ gibi projeleri hayata geçiren Digicom Grup şirketlerinden Say Yapı Teknoloji, gayrimenkul sektöründe yatırımlarını artırıyor. Bugüne kadar sektöre 400 milyon dolar yatırım yapan ve şu anda Ortaköy’deki yoo istanbul projesinin satış ve inşaatına devam eden Say Yapı Teknoloji, 500 milyon dolarlık yatırım daha planlıyor.

 

Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, “Bu sektördeki yatırımlarımızı büyütmek adına Say Yapı Teknoloji’yi gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2017 yılına kadar İstanbul’da iki projeye daha başlayacağız. Hem yatırımcı olmaya hem proje geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Say Yapı Teknoloji’nin müteahhit değil geliştirici olduğunu vurgulayan Sabri Yiğit, üst segment projelere odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. Yiğit, üst segmentte sektördeki rekabetin dışında kalan niş bir pazar olduğunu ve bu alanın boş olduğunu dile getirdi. Yiğit, gayrimenkul yatırım ortaklığı olmalarında en büyük etkenin arsa stoklarının yanı sıra İstanbul’un geleceğine güvenmeleri olduğunun altını çizdi.

 

Metrekaresi 8 bin $’dan başlıyor

 SAY Yapı Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Işık Gökkaya, Ulus-Ortaköy-Zincirlikuyu üçgeni arasında yer alan projenin 22 dönüm arsasının bulunduğunu belirterek, “Proje alanının yalnızca 4 dönümü inşaat için kullanılıyor. Bu lokasyonda yatay mimaride proje yok” dedi. Projeden ciro beklentisinin 300 milyon dolar olduğunu belirten Gökkaya, “Projenin yüzde 20’si satıldı. Metrekare fiyatlarımız 8-11 bin dolar arasında değişiyor. Yıl sonuna kadar yüzde 70’ini satmayı hedefliyoruz” dedi.


Vatan 


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Starlife Silivri, Starlife Güzelce, Starlife Göktürk'ün yanı sıra Ortaköy'de Philippe Starck imzalı yooistanbul projesini yapan Say Yapı Teknoloji, sektördeki rekabeti lüks konuta odaklanarak aşacak. 


Say Yapı Teknoloji bu hedefini gerçekleştirmek için önümüzdeki yıllarda gayrimenkul alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili konuşan Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, "Türkiye'de üst seğmende yönelik proje eksikliğini görüyoruz, yooistanbul projemizle de üst seğmende yönelik bir yaşam tarzı geliştireceğiz. Türkiye'nin de bu tarzda lüks projelere ihtiyacı var. Biz de bu boş alanı değerlendirmek için bu niş alana yönelik projeler yapacağız" dedi. 


Bugüne kadar 400 milyon dolarlık inşaat yatırımı gerçekleştirdiklerini aktaran Yiğit, "İstanbul'un çok önemli lokasyonlarda arsa stokumuz var. Buralarda 400-500 milyon dolarlık yeni projeler gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Yeni projelerden ilkine bu yılın son çeyreği ya da yılın başında başlayacaklarını açıklayan Yiğit, "2017 yılı içinde bir projeye daha açıklayabiliriz" diye konuştu. 


GYO'ya dönüşüp kurumsala satış yapacak Say Yapı'yı gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüştürmek için çalışmalara başladıklarını da açıklayan Sabri Yiğit, "2017 yılında hem yatırımcı hem de proje geliştiren olmaya devam edeceğiz" dedi. Yiğit, hedeflerinin GYO olarak şirketin yüzde 25'ni kurumsal yatırımcıya arz etmek olduğunu kaydetti. 


Yiğit, gayrimenkul yatırım ortaklığı planlarında; en büyük etkenin arsa stoklarının yanı sıra; İstanbul'un geleceğine duydukları güven olduğunun altını çizerek "İstanbul'a baktığınızda, bir Londra, Paris, Barcelona olabilir. 


İstanbul eşsiz bir turistik destinasyon ve imparatorluk şehri mirasını taşıyor. Hele ki İstanbul Boğaz'ının dünya üzerinde bir alternatifi yok. Ve dünya çapında incelerseniz, pek çok global şirketin açıklamasına göre, İstanbul konut fiyatlarının artış endeksinde ilk sırada yer alıyor" dedi. 


yooistanbul projesi yıl sonunda teslim ediliyor Say Yapı şirketinde bir kaç ay önce göreve başlayan GYODER Eski Başkanı, Say Yapı İcra Kurulu Başkanı Işık Gökkaya; Say Yapı olarak sektöre yeni bir soluk getirerek 'marka konut' anlayışını yooistanbul inspired by Phüippe Starck projesiyle hayata geçirdiklerini söyledi. Az katlı yatay bir proje olan yooistanbul projesinin, Ulus-Ortaköy-Zincirlikuyu üçgeninin tam kalbinde, iş merkezlerine, ana arterlere ve İstanbul Boğaz'ına 5 dakika mesafede yer aldığını kaydeden Gökkaya şöyle konuştu: "22 bin metrekare arazi üzerinde yüzde 80'i yeşil alan ve doğa içi yürüyüş yollarından oluşuyor. 11 blok halinde inşa edilen ve 116 ila 132 üniteden oluşan projemizde metrekare satış fiyatı 8 ila 12 bin dolar arasında. Şu anda yüzde 20'^i satılan projeyi yıl sonuna kadaryüzde 30 yurtiçi, yüzde 20 yurtdışı olmak üzere yüzde 70'ini satmayı planlıyoruz." Gökkaya, yıl sonunda inşaatı tamamlanacak projeden 300 milyon dolar ciro beklediklerini söyleyerek, "Porejenin yüzde 15'inde ithal malzeme kullandık. Yalıtımlı dış cephe camları gibi Türkiye'de bulunmayan ürünleri getirdik" dedi. 


Dünya


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şöyle yer aldı


 TEKNOLOJİ, sağlık ve temizlik gibi sektörlerde hizmet veren Digicom Grubu, Say Yapı Teknolojiler ile gayrimenkul alanındaki yatırımlarında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. İstanbul'un değerli lokasyonlarmda projeler hayata geçiren Say Yapı, iki A Plus proje için 500 milyon dolar daha ayırdı. Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, "500 milyon dolarlık bu portföyle, Say Yapı'yı, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2017 yılında hem yatırımcı hem de proje geliştiren olmaya devam edeceğiz" dedi. Yiğit, gayrimenkul yatırım ortaklığı planlarında en büyük etkenin arsa stoklarının olduğunu da sözlerine ekledi. 


Say Yapı'nın bugüne kadar 400 milyon dolar değerinde yatırım yaptığını belirten Yiğit, üst sınıf projelere devam edeceklerini belirtti. Yiğit üst sınıfa hitap eden projeler yapmalarını nedenini ise şu sözlerle açıkladı; "Biz satış pazarlama yeteneğimizle oraya ait olduğumuz gördük. Vizyonerliği gayrimenkul sektörüne getirmek çok önemli. Baktığınız zaman hep aynı şeyler var ve ciddi inşaat sektörünün büyümesinin önem arz ettiğini bildirdi. İstanbul'a güven duyduklarını belirten Yiğit, "İstanbul'a baktığınızda, bir Londra, Paris, Barcelona olabilir. İstanbul eşsiz bir turistik destinasyon ve imparatorluk şehri mirasını taşıyor. Hele ki İstanbul Boğaz'ınm dünya üzerinde bir alternatifi yok" dedi. 


rekabet var. Biz o rekabetin dışında üst segmette niş bir pazar olduğunu görüyoruz. Ve ona her bakımdan uygun bir altyapımız var." 'İstanbul'dan umutluyuz' İnşaat girdisinin büyük bir kısmının Türkiye'den olduğu hatırlatan Yiğit, cari açığın kapanması noktasında yooistanbul yıl sonunda bitiyor SAY Yapı, Ortaköy'de yapımına başladığı markalı konut projesini bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Projenin yüzde 70'ini bu süreçte satmayı beklediklerini kaydeden Say Yapı İcra Kurulu Başkanı Işık Gökkaya, yooistanbul'da metrekare fiyatlarının 8 bin dolar ila 11 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. Projenin 11 blok halinde inşa edildiğini söyleyen Gökkaya projeyle ilgili, "Ulus-Ortaköy-Zincirlikuyu üçgeninin tam kalbinde, iş merkezlerine, ana arterlere ve eşsiz İstanbul Boğaz'ına 5 dakika mesafede yer alıyor, yooistanbul, 22 bin metrekare arazi üzerinde yüzde 80'i yeşil alan ve doğa içi yürüyüş yollarıyla birlikte oturuyor, yooistanbul Boğaz'ın eşsiz dokusuna uyumlu olacak şekilde az katlı yatay bir proje olarak, yemyeşil Ortaköy vadisinde konumlanıyor" bilgilerini verdi.


Yeni Yüzyıl








Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




SAY Yapı gayrimenkul alanındaki yatırımlarında önemli bir adım atıyor. Bugune kadar 400 milyon dolar değerinde projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkam Sabri Yiğit. "Bu sektördeki yatırımlarımızı büyütmek adına SayYapı'yı, gayrime nkıü yatırım ortaklığına dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi. Yiğit, gayrime nkıü yatırım ortaklığı planlarında eıı büyük etkenin arsa stoklarının yanı sıra; İstanbul'un geleceğine duydukları güven olduğunu belirtti. Say Yapı şirketinde birkaç ayonce göreve başlayan GYODER eski Başkanı, Say Yapı icra Kurulu Başkanı Işık Gokkaya. 'marka konut' anlayışını "yooistanbul inspired by Phiüppe Starck" projesiyle hayata geçirdiklerini söyledi. 

Gökkaya,"Projemiz UlusOrtaköy-Zincirlikuyu üçgeninin tam kalbinde yer alıyor. 22 bin metrekare arazi üzerinde 11 blok bulunuyor. Bu yıl evlerin yüzde 70'ini satarız" dedi. 



Hürriyet


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Bugüne kadar 400 milyon dolar değerinde projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, "Yatırımlarımızı büyütmek adına Say Yapı'yı, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyi hedefliyoruz, 2017'de hem yatırımcı hem de proje geliştiren olmaya devam edeceğiz" dedi. Yooistanbul'un 11 blok halinde inşa edildiğini söyleyen Say Yapı İcra Kurulu Başkanı Işık Gökkaya ise, yıl sonuna kadar projenin yüzde 70'ini satmayı hedeflediklerini belirterek, "Hedefimiz 2017'de satışın tamamını gerçekleştirmek. Çünkü yooistanbul'da Mayıs 2017'de hayat başlıyor" dedi.



Sabah



Geri Dön