01 / 05 / 2024

Saygılı Rulman Yönetim Binası’nda Koleksiyon ürünleri yer alıyor!

Saygılı Rulman Yönetim Binası’nda Koleksiyon ürünleri yer alıyor!

Durmaksızın gelişen ve de yenilenen çalışma disiplinlerine uygun çözümler öneren Koleksiyon Mobilya, mimari tasarımını KG Mimarlık’ ın gerçekleştirdiği Saygılı Rulman Yönetim Binası’ nda yer alıyor.



Saygılı Rulman Yönetim Binası’nda Koleksiyon ürünleri yer alıyor. Projenin iç yapısı asma kat, merpen ve köprülerin yardımıyla gün ışığından azami fayda sağlanması üzerine kurgulanmış. Ayrıca departmanların birbiriyle daha fazla etkileşime girebilmeleri, sosyalleşebilmeleri için de ciddi metrekarelerde alanlar ayrılmış.

Çalışma alanlarında daha iyiye ulaşmak için mekanlar ve birimler arasındaki ilişkileri sorgulayan Koleksiyon, çağımızın iş kültürünü yeniden yorumlayan öneriler sunmaya devam ediyor. 2500m2 büyüklüğünde bir alana yayılan Saygılı Rulman Projesi de markanın katkıda bulunduğu güncel projeler arasında dikkat çekiyor.

Mimari tasarımı KG Mimarlık’a ait olan bu proje müstakil bir yönetim binasının gerek çalışanları gerekse ziyaretçileri tarafından hacimsel anlamda kesintiye uğramadan algılanması ana fikri üzerinde gelişti. Asma kat oluşumu, çatının zemin kattan algılanması, derinliği perdelemeyen cam toplantı odaları, merpenler ve köprüler bu amaç çerçevesinde konumlandırıldı. Bina, zemin ve parçalı iki asma kat düzleminden oluşurken katlar merpen ve köprüyle birbirine bağlandı. Böylelikle gerek cepheden gerekse çatıdan alınan gün ışığından azami fayda elde edildi. 


Proje özünde çalışma fonksiyonlarını barındıran bir yönetim binası olmasına rağmen, dinlenme odaları, seminer ve sinema/TV salonu, kafeterya, zen bahçesi gibi alanları da içeriyor. Böylece çalışmak kadar hem sosyalleşme hem de dinlenme alanlarına ciddi metrekareler ayırıyor, çalışma hayatına ve çalışanlarına  ‘’Saygılı‘’ bir mekan sunmayı amaçlıyor. Bu iç kurguyu yaratmak üzere Koleksiyon’dan Calvino çalışma üniteleri, Song kesonlar, Tristan ve  Dastan ofis sandalyeleri, Ruba düzenleme üniteleri, Khan toplantı masaları, Quo Vadis ve Swami çalışma masaları, Hanedan ofis koltuk ve kanepeleri kullanıldı.




Geri Dön