18 / 05 / 2024

Scania inşaatta atağa geçti!

Scania inşaatta atağa geçti!

Uzun yol serisindeki rekabetçi üstünlüğünü inşaata taşımak isteyen Scania, hedef büyüttü. Firma, hedefe XT serisi ile ulaşmayı planlıyor.



Scania, oldukça iddialı geliştirdiği yeni nesil inşaat serisi XT'yi basına tanıttı. Scania, uzun yol serisindeki rekabetçi üstünlüğünü inşaata taşımak istiyor. 


Scania, bu hedefe XT serisi ile ulaşmayı amaçlıyor. Scania’nın “Bugüne kadar ürettiğimiz en dayanıklı model” dediği XT, ocak ayında seri üretime geçecek. Scania XT, yılın ikinci çeyreğinde de Türkiye pazarında yer alacak.


Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, “Kalite ve fiyatımızın yüksek olmasının yanında, tek tip ürün yapımız, bugüne kadar inşaat segmentinde zayıf kalmamızda önemli rol oynadı. Ancak, Scania’nın radikal kararı ile terzi usulü ürün geliştirecek olması, inşaatta bizi bu hedefe taşıyabilecek. Yani Scania madenciye ayrı, inşaatçıya ayrı ürün geliştirebilecek artık.” açıklamalarında bulundu. 


İnşaatın yeni oyuncusu XT iddialı


Ocak ayında seri üretimine başlanacak olan Scania XT, tüm dingil konfigürasyonları ve motor seçenekleri ile birlikte tercih edilebilecek. XT serisi, özellikle inşaat müşterileri tarafından en çok tercih edilen G kabinlerle birlikte lansmanı yeni yapılan P kabin rahatlığı da sunacak. Yeni seride, kabin önünden çıkıntılı çelik tampon, yüksekliği ayarlanabilir çamurluk, esnek vidalama sistemi ve yük kontrol basamağı gibi birçok dikkat çeken detay bulunuyor.



Dünya


Geri Dön