03 / 05 / 2024

Schindler yürüyen bantlarla her gün 900 milyon kişi taşıyor

Schindler yürüyen bantlarla her gün 900 milyon kişi taşıyor

Küresel ölçekte Schindler markalı sistemler her gün, 1 milyara yakın kişiyi asansör, yürüyen merdiven ya da bantlarla kısa mesafeli yolculuklara çıkarıyor



Schindler, beş kıtaya yayılmış sistemleriyle her gün ortalama 900 milyon insan taşıdığını açıklıyor.

Modern hayatları kolaylaştıran o kadar çok ürün var ki... Çoğu insan farkında bile değildir bunların. Çünkü o ürün, hayatlarında her zaman var olmuştur. Aksine olmaması garip gelir. Örneğin; bu hayatın içinde olup da kim, büyük bir alışveriş merkezinin yürüyen merdivenine, bunu hayatında ilk kez gören çocuk ya da yetişkinin ürkekliğiyle yaklaşır. İnerken ya da çıkarken o yolculuğu Analize etmek sizin için su içmek gibi bir şey. Fakat hayatında ilk kez kullanan biri, sıkı sıkıya tutunur merdivenin trabzanlanna. Bitişte hangi adımını önce atacağını kestiremez, indiğinde de zafer kazanmış gibi rahatlar.

Diğer yandan binlerce insanın hayatını  kolaylaştıran bu tür ürünleri her gün kullananlar üreticilerini bilmez bile. Çünkü her ne kadar direkt tüketicileri ilgilendirse de, pazarlamalan kurumsaldır bu şirkederin. Örneğin; Schindler... Kaç kişi birçok alışveriş merkezinde kullandığı merdivenin, hava alanlarındaki yürüme bandanın markası olarak bilir bunu? Pek azımız.

Schindler Grubu, ticari faaliyetleri beş kıtaya yayılmış bulunan bir şirket. Bünyesinde yaklaşık 43 bin kişi çalışıyor. 1947 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren Schindler, dünya üzerindeki hemen hemen tüm bina tiplerine uygun taşıma sistemlerinin tasarımını, montajını  ve modernizasyon çalışmalarını yapıyor. Bu sistemlerle ilgili servis hizmederini sağlıyor. Küresel ölçekte Schindler markalı sistemler her gün 900 milyondan fazla kişiyi taşıyor. Evet yanlış duymadınız, her gün asansörlerde, yürüyen merdivenlerde ya da bantlarda 900 müyon insan bu şirket aracılığıyla taşmıyor.

İşte bu kısa mesafe insan taşıma şirketi, Türkiye yapılanmasında küçük bir revizyona giderek N. Barış Dikilitaş'ı Türkiye'nin icra kurulu üyeliğine ve insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcılığına getirdi.

Boğaziçi  Üniversitesi mezunu olan Dikilitaş, Liverpool Üniversitesi'nde insan kaynaklan yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. İş hayatına 2002 yılında Mars Entertainment Group'ta insan kaynaklan sorumlusu olarak başlayan N. Banş Dikilitaş, ardından Thyssen-Krupp Eurinox Paslanmaz Çelik'te aynı görevi sürdürdü. Dikilitaş Schindler Türkiye'de 2007 yılından bu yana çalışıyordu.
Asım Aslan / Ekonomist


Geri Dön