29 / 04 / 2024

Sears Kuleleri'ne camdan balkon yapıldı

Sears Kuleleri'ne camdan balkon yapıldı

108 katli Sears Kuleleri'nin 103'üncü katına tamamen camdan bir balkon yapıldı



İsteyen, 5 santimetre kalınlığındaki bu balkondan 412 metre aşağıyı izleyebiliyor. Kenti ayaklar altına almanın bedeli ise kişibaşı 15 dolar. Cam balkona en büyük ilgiyi ise çocuklar gösteriyor. 1973 yılında yapılan Sears kulelerini her gün 25 bin kişi ziyaret ediyor. Bina bir zamanlar dünyanın en yüksek binasıydı.

Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yükseklik korkusu olan bu balkona çıkmasın    
 
ABD'nin Chicago kentindeki Sears Tower gökdeleninin 103. katına yapılan zemini de cam olan balkon görenleri şaşırtıyor.

Buraya çıkmak yürek ister

Chicago'nun birinci, dünyanın üçüncü en yüksek gökdeleni olan Sears Tower'a yapılan balkonun camları yaklaşık dört santimetre kalınlığında. Beş ton ağırlık taşıma kapasitesine sahip balkon üç metre uzunluğunda ve üç metre genişliğinde tasarlanmış. Ziyaretçilerinin çoğu çocuklardan oluşan balkondan Chicago şehrini kuşbakışı görülebiliyor. 442 metrelik gökdelenin 103'üncü katına yapılmış balkonların tasarlanma amacı, ziyaretçilere havada asılı durarak şehir üstünde geziniyormuş hissi vermek.

Buzda yürümek gibi

Balkonun ziyaretçilerinden Margaret Kemp, “Buzda yürümek gibi bir şey, ama ilk adımda aşağı düştüğünüzü zannediyorsunuz” diyor. On yaşındaki Adam Kane ise, “Bütün kente tepeden bakabilmek harika bir şey. Başta biraz korkmuştum ama sonra alıştım. Yanından geçerken kocaman görünen binalar buradan bakınca küçücük” diyerek cam balkonu anlatıyor. Bina günde 25 bin ziyaretçi ağırlıyor.
 
Hürriyet


Geri Dön