03 / 05 / 2024

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gidiyor. Sandıkta görev alacak vatandaşlar ise ücret alıp almayacağını sorguluyor. Peki 2023 sandık görevli ücreti belli oldu mu?, Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen rakam...



Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek. Sandıkta görev alacak vatandaşlar "2023 seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar?, Sandık görevlisi olma şartları neler sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte telaffuz edilen o rakam...

2023 SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ KAÇ TL? 

14 Mayıs tarihinde milletvekili ve cumhurbaşkanı seçiminde sandık görevlileri görev aldıkları takdirde ne kadar üçret alcaklarını sorguluyor. 

Sandık görevlisi ücretleri ise henüz açıklanmadı. 2019 seçimlerindeki ücretler şu şekilde verilmişti:

Başkan ve üyeler için 261,00 Türk Lirası,
Siyasi Parti Temsilcileri için de 130,00 Türk Lirası

Henüz sandık kurulu üyeleri ve sandık başkanı ücretleri açıklanmadı. Fakat genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 Türk Lirası civarında belirlenmesi öngörülüyor.

2023 TARİHİNDE SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR? 

İlçe seçim kurulları tarafından paylaşılan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilir. Sandık Görevlisi başvuruları seçimden önce birkaç ay içinde açılıyor. 

İki çeşit sandık görevlisi bulunuyor. Birincisi sandık kurulu görevlisidir. Bu görevliler Devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)tarafından belirleniyor.

İkinci gruptaki sandık görevlileri ise partilerin sandık görevlisidir. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılıyor.

Partiler, sandık görevlisi olarak seçtikleri vatandaşları Yüksek Seçim Kurulu'na bildirir ve başvuru formu doldurulur. 

Sandık görevlisi başvurusu internet üzerinden alınmıyor. Başvuru için YSK'ya müracaat edilmesi gerekiyor. Siyasi parti üyeliği olan vatandaşlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

Borsa yeni güne düşüşle başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehitkamil'de KDV'den muaf arsa satacak!

Euro tam bu kadar olacak! Herkes doları konuşuyordu ama asıl hamle eurodan gelecek! Yatırımcılar gözlerine inanamayacak


Geri Dön