29 / 04 / 2024

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?

Seçimin ertesi günü yani 29 Mayıs 2023 pazartesi günü okulların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Çocuklar 29 Mayıs'ta okula gidecek mi, öğretmenler idari izinli sayılacak mı? İşte detaylar...



28 Mayıs pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu nedeniyle, okula giden öğretmenler, öğrenciler ve velilerin gündeminde, "29 Mayıs'ta okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi olacak?" soruları yer alıyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmi bir açıklama yaptı. Seçimin ertesi gün okul var mı yok mu? 29 Mayıs 2023 okullar tatil mi? Öğretmenler idari izinli sayılacak mı?  İşte ayrıntılar...

29 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Geçtiğimiz seçim, seçimin ertesi günü okullar tatil edilmişti. Bu seçimde de aynısının olup olmayaca merak konusu oldu. 29 Mayıs 2023 pazartesi günü okulların tatil olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıracak açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in son açıklamasına göre, Türkiye'de gerçekleştirilecek olan seçimlerin ardından okullarda bir günlük tatil ilan edileceği duyuruldu. 29 Mayıs tarihindeki tatil, öğrenciler için beklenen bir mola ve dinlenme fırsatı sunarken, seçimlerin demokratik sürecine de saygıyı vurguluyor.

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer' açıklamasında öğretmenlerin durumuna da değindi. Özer, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs’ta okullara eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön