20 / 07 / 2024

SED yardım ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Şubat ayı SED yardımı ne zaman yatacak 2023?

SED yardım ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Şubat ayı SED yardımı ne zaman yatacak 2023?

SED yardımının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Şubat ayı SED yardımına dair detaylar!




2023 SED YARDIMI NE KADAR OLDU? SED YARDIM ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Çocuk ancak Okul öncesi 2059,99 TL olarak güncellendi.

Çocuk ancak İlköğretim, 3090,00 TL olarak güncellendi.

Çocuk ancak Ortaöğretim, 3295,99 TL olarak güncellendi.

Çocuk ancak Ortaöğretim çağında okumayanlar için 2059,99 TL olarak güncellendi.

Çocuk ancak Yükseköğretim 3708,00 TL olarak güncellendi.

Kuruluş bakımından ayrılan gençler için 1,648,00 TL olarak güncellendi.

SED BAŞVURU ŞARTLARI NE? İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI!

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden faydalanmak için koşullar şunlardır;

  • Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri zaman ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar için bu ödeme verilmektedir.
  • Ekonomik yoksunluktan dolayı, desteklenmedikleri zaman korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanabilmek için ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  • Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamalarından dolayı sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden ya da bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri zaman muhtaç duruma düşecek olan gençlere için veriliyor.
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak halde olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşı karşıya kalan veya vefat eden kişilerin çocukları için veriliyor.
  • Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön