29 / 04 / 2024

Sedat Özsoy: Sarıyer'de tapuların devamı gelecek!

Sedat Özsoy: Sarıyer'de tapuların devamı gelecek!

Sarıyer Belediye Başkan adayı Sedat Özsoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile vatandaşlara tapu dağıttı. Topbaş Sarıyerlilere müjde üstüne müjde verirken Sedat Özsoy da, tapuların devamının geleceğini söyledi...




Sarıyer Belediye Başkan adayı Sedat Özsoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile vatandaşlara tapu dağıttı. Sedat Özsoy, tapuların devamının geleceğini söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer halkıyla bir araya geldi. İlk önce Tarabya Otel’de sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelen Topbaş, daha sonra Çayırbaşı’nda tapu dağıtım ve yeni erguvan otobüslerinin tanıtım törenine katıldı. Törende, Sedat Özsoy’la birlikte tapu dağıtan Topbaş, Sarıyerlilere de müjde üstüne müjde verdi.


Sarıyerlilerin sevgi gösterileri içinde sahneye çıkan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, "Bugün burada Sarıyer’imizin özlemini duyduğu, sizlerle beraber yıllarca siyaset yapıp her mahallenize geldiğimizde, 'Sayın Başkan bizin tapularımız ne olacak' dediğiniz günler artık sona geldi. Mülkiyet sorunu gerçekten çok önemli. Biz de nasip olursa 30 Mart’tan itibaren her mahallede yaşanan bu sorunu sizlerin istekleri çerçevesinde artık bitireceğiz. Sizlerin istemediği hiçbir şekilde bir eylem gerçekleştirmeyeceğiz. Siz nasıl isterseniz öyle çözeceğiz” dedi.


"3 AYDA TAPU VEREN CHP NEREDE?"


CHP’nin çözümün karşısında olduğunu ve yalan siyasetle halkı kandırdığını söyleyen Özsoy, “5 yıl önce sizlere büyük vaatlerle belgeler dağıtarak, '3 ay içinde tapularınızı vereceğim' diyenler baktılar ki hiçbir şey yapamıyorlar, şimdi yalanlarla sizlere gelip 'AK Parti iktidara gelirse evlerinizi yıkacaklar' iftirasını atıyorlar. Ben burada 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Biz, kimsenin evinin bir tek tuğlasına dahi dokunmadık, her zaman sizlerin yanınızda oldum, huzurla yaşamanız için mücadele ettim, mücadeleme de devam edeceğim" diye konuştu.


“SEÇİM BAŞVURUSUNU BİLE YAPAMAYANLAR SARIYER’İ YÖNETEMEZ”


CHP’nin, İlçe Seçim Kurulu'nda yaşadığı skandala da değinen Sedat Özsoy, “Seçim listesini seçim kuruluna yetiştiremeyen, geç kalıp cezalı duruma düşen, ondan sonra da YSK’dan olumlu karar çıkartmak için mücadele veren ve Sarıyer’in meydanında sırf seçimlere katıldıkları için havai fişek atanlara, Sarıyerliler 30 Mart’ta cezasını verecektir. Biz onların seçime katılmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Mağduriyet rolü yaparak, televizyon televizyon dolaşarak halka şirin gözükemezler. Kendi aralarında çatıştılar, yine kendileri kendilerini engellediler. CHP iktidarı Sarıyer’i yönetemedi bundan sonra da yönetemez” şeklinde konuştu.


DERBENTLİLER MART AYINDA TAPULARINI ALACAKLAR


Sarıyer’e yine en güzel hizmetleri AK Parti’nin yapacağını vurgulayan Özsoy, “Poligon, Ferahevler şimdi de PTT Evleri-Çayırbaşı ve Bağlar’ın tapularını veriyoruz. Sözlerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Seçimden sonra da hizmet nasıl yapılır göreceksiniz. En şanslı mahallemiz Derbentliler de burada. Derbent mahallesindeki kentsel dönüşüm çerçevesinde inşallah Mart ayında tapularını alacaklar, 2 yıl içerisinde de huzura kavuşacaksınız. Sarıyer’i sizlerin huzurlu bir şekilde yaşayabileceği Türkiye’nin 1 numaralı ilçesi yapacağız. Biz size inandık, siz bize güvendiniz hep beraber yola çıktık, tüm sorunlarınızı çözeceğiz. Hastanemizin temelleri atıldı inşallah Mayıs ayında devreye girecek, Maslak’ta hastanemiz dev bir şekilde yükseliyor, Cumhuriyet’te Ağız ve Diş Sağlığı hastanemizin inşaatı sürüyor. Sarıyer’in sağlık alanındaki tüm sorunları bitiyor. Şuanda bütün büyük projelerin emirleri verildi hepsi uygulama safhasında. Boşa geçirecek zamanımız yok. 30 Mart’tan itibaren Sarıyer’de hayat değişecek, huzur gelecek, hizmet gelecek” ifadelerini kullandı.


ÖZDEMİR: “CHP’YE RAĞMEN BU TAPULARI VERİYORUZ”


40 yıldır devam eden bir mücadelenin bugün neticesini aldıklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “10 yıldır AK Parti mülkiyet ile ilgili çözümler üretti. Sayın Başkanımız bundan 3 yıl önce yine Ferahevler’de, Hükümet Konağı açılışında İBB’ye ait mülklerin tapularını hak sahiplerine takdim etmişti. Biz tapu vermeye devam edeceğiz. Vakıf arazileri ile ilgili trampa kanunu 8 yıl önce çıktı. Kanun 3 kez iptal edildi ama biz yılmadık. CHP milletvekilleri bu kanun çıkmasın diye 3 yıl mücadele ettiler. Anayasa Mahkemesi ve cumhurbaşkanından vetodan sonra 2009’da Sarıyer’deki 8 parselin Büyükşehir’e takas edilmesi sağlandı. Seçimlerden hemen sonra da rayiç bedellerle alakalı Sarıyer Belediyesi’nin engellemeleri yüzünden bugüne kaldı. Bu çalışma tam 8 yıldır sürmektedir. Biz, Sarıyerlilerin problemini her şeye rağmen çözmeye devam edeceğiz. Onlar konuşacak, biz çözüm üreteceğiz, onlar korkutacak biz tapu vermeye devam edeceğiz” dedi.


CHP’nin liste skandalına da değinen Özdemir, “Şuanda Türkiye gündeminde Sarıyer var. CHP seçime girecek mi, giremeyecek mi? Oy kullanamayan bir Genel Başkan ve liste veremeyen bir Sarıyer Belediye Başkanı ile karşı karşıyayız. Sarıyer bunlara emanet edilemez. İnşallah 37 gün sonra ehil kadrolara Sarıyer’i teslim edeceğiz ve bu hizmetlerimiz katlanarak artacak” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön