28 / 04 / 2024

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), TFRS 17 Sigorta Sözleşmeleri Standardı'nın (TFRS 17) 2025 yılında sorunsuz uygulamaya geçişini sağlamak içn  bu sene sektörden çeyrek dönemler itibarıyla mali tabloların TFRS 17'ye uyumlu şekilde alınacağını aktardı. 

SİGORTA SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, TFRS 17'nin, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından 31 Aralık 2022 tarihinde ve 31706 sayılı (5. Mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlandığına dair hatırlatma yaptı. 

SEDDK tarafından, sektör genelinde uyumun sağlanması ve sürecin daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla TFRS 17'nin 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulanması kararı alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Uluslararası raporlama standardına uyum kapsamında sektörü daha yakından takip etmek ve 1 Ocak 2025'ten itibaren sorunsuz bir şekilde uygulamaya geçişi sağlamak amacıyla 2024 yılında sektörümüzden çeyrek dönemler itibarıyla mali tablolar TFRS 17'ye uyumlu şekilde alınacaktır.

Bu doğrultuda, şirketlerin TFRS 17 kapsamındaki 2024 mali tablolarını zamanında ve eksiksiz bir şekilde sunmaları, aynı zamanda bu süreçte ihtiyaç duyulan ek bilgileri titizlikle hazırlamaları önem arz etmektedir."

 SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

SEDDK YÜRÜRLÜK TARİHİNİ GÜNCELLEDİ!

SEDDK'nın, ”Sigorta ve Reasürans Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Raporlamaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”i ile ”Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Tablolarının Sunumu Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ve ”Sigortacılık Tekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”i Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Buna göre, sigorta ve reasürans şirketleri ile emeklilik şirketlerinin finansal raporlama yönetmeliği, finansal tabloların sunumu ile sigortacılık tekdüzen hesap planı ve izahnamesi hakkında bazı maddelerin 1 Ocak 2024 olan yürürlük tarihi 1 Ocak 2025 olarak güncellendi.

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!


   


Geri Dön