04 / 10 / 2024

Sedef Öztürk Sorcha'yı İtalya'da açmaya hazırlanıyor!

Sedef Öztürk Sorcha'yı İtalya'da açmaya hazırlanıyor!

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Kurucu Başkanı Kahraman Öztürk'ün kızı Sedef Öztürk, yeni bir marka oluşturdu. "Parıldayan" anlamına gelen 'Sorcha' ile üretime başlamaya hazırlanan Öztürk'ün hedefi




Yaklaşık 60 yıldır tekstil sektöründe kumaş ve aksesuar tedariği sağlayan Öz-El şirketler Grubu'nun başında bulunan Kahraman Öztürk'ün kızı Sedef öztürk, Sorcha markasıyla moda dünyasında yeni bir sayfa açacak. Uzun yıllar İtalya ve İngiltere'de moda ve tasarım eğitimi gördükten sonra Türkiye'ye dönen Sedef Öztürk, Öz-El bünyesinde kurulacak 'Sorcha' markası ile genç ve orta yaş kadın giyimine yönelik tasarım yapacak. Marka için babasından ilk etapta 200 bin TL'lik bütçe alan Öztürk, Nisan ayında faaliyete geçecek markasını büyüterek, kendi şirketini kurmayı hedefliyor. Yeni markanın Nisan ayı itibari ile faaliyete geçeceği ni, aktaran Kahraman Öztürk, pro¬jenin başmda kızı Sedef Öztürk'ün yer alacağını söyledi. Tasarımdan üretime kadar tam anlamıyla bir giyim markası oluşturacaklarını anlatan Sedef Öztürk ise günlük ve abiye giyime odaklanacaklarını, ilk etapta mini bir konfeksiyon yaratacaklarım anlattı. Perakende anlaşmalarını daha çok AVM'lerle yapacaklarını ve birkaç AVM ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Öztürk, "Belli yerlerde butik ve mini konfeksiyon tarzı yerler tutup daha sonra bu şekilde büyümek, genişlemek istiyorum. Şu ana kadar numune üretim süreçlerimiz devam ediyor. Atölyelerle de görüşme aşamasındayız. Ürünleri fason olarak ürettireceğiz" diye konuştu.
"Ne kadar gerekiyorsa o kadar harcayacağız"

Sermaye açısından herhangi bir bütçe kısıtlamasına gitmediklerini belirten Öztürk, "Ne gerekiyorsa o kadar harcayacağız. Çünkü' çok kararlıyım. Bu işi kesinlikle yapacağız. İlk etapta atölye için 200 bin dolar gidecektir" ifadelerini kullandı. İstanbul'da başlayacağı butik mağazalaşma sürecine yurtdışına taşımak istediğini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: "İtalya'da mağaza açmayı çok istiyorum. Fransa ile bağlantılarımız var. Yerel ortaklıklar söz konusu olabilir. İtalya ve Fransa'da çok fazla tanıdıklarımız var. Daha karlı olacaksa ortaklık düşünebiliriz. Bunun dışında tek başıma ilerlemem gerekirse tek başıma ilerleyeceğim."

Öztürk, ilerleyen dönemlerde marka büyüdükçe kendi şirketini kuracağını aktardı. Bu süreçte babası Kahraman Öztürk ile yine stilist olan annesinin çok büyük desteğini gördüğünü anlatan Öztürk, babasının okul döneminde kendisini bu alana yönlendirdiğini belirtti.
 
İngiltere, ABD ve İtalya'da moda eğitimi aldı
Eğitim sürecine isletme okuyarak başlayan Öztürk, moda ve tasarım eğitimine Lasell College'de devam etti. Daha sonra İtalya'da 1 yıl moda tasarımı eğitimi alan Öztürk, İngiltere'de gerçekleştirdiği proje bazlı çalışmaların yanı sıra, Türkiye'de de Glzia'da bir süre eğitim amaçlı çalıştı.
Dünya


Geri Dön