29 / 04 / 2024

Sefer Aycan'dan deprem vergileri ne oldu sorusuna cevap: 45 bin konut yapıldı!

Sefer Aycan'dan deprem vergileri ne oldu sorusuna cevap: 45 bin konut yapıldı!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan partisinden bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi...



Partisinden bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Aycan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aycan Deprem vergileri nereye gitti? sorularına cevap verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan partisinden bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Elazığ'da yaşanan deprem sonrası deprem vergileri ne oldu? tartışmasına cevap veren Aycan, "7,4 şiddetindeki Marmara depremi en iyi şekilde idare edilmiştir. Depremden 350 bin bina etkilenmiştir. Türkiye'nin 6 büyük ili ve Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25'i bu depremden etkilemiştir." dedi.

Sefer Aycan konuşmasının devamında, olay anından itibaren bölgeye intikal ettiklerini ve vatandaşların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirtti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, üniversitelerde depremlerde sağlık eğitimi verdiğini ve Marmara depremi başta olmak üzere birçok depremde de kriz masasını yönettiğini söyledi.

Son depremde haksız eleştirilerin yapıldığını kaydeden Aycan, deprem olduğunda yapılması gereken ilk şeyin enkaz altındaki insanların çıkarılıp yaralıları tedavi etmek olduğunu, Elazığı depreminde de bu hizmetlerin verildiğini belirtti.

Marmara depreminde Sağlık Bakanlığında genel müdür olduğunu dile getiren Aycan, şöyle devam etti:

"Bazı kesimler Marmara depremiyle ilgili çok ayıp bir tutum içerisindedir. 21 yıl önceki depremle ilgili söylenenler en hafif tabirle terbiyesizliktir. (O gece devlet ve hükümet yoktu) diyenler var. Marmara Bölgesi'nde merhum Başbakan Bülent Ecevit başta olmak üzere bütün devlet yetkilileri bölgedeydi. O gün devlet ve hükümetin enkazın altında kalmasını isteyenler bugün de aynı söylemi kullanıyor. 7,4 şiddetindeki Marmara depremi en iyi şekilde idare edilmiştir. Depremden 350 bin bina etkilenmiştir. Türkiye'nin 6 büyük ili ve Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25'i bu depremden etkilemiştir. Bir günde 18 bin kişi ameliyat edilmiştir. 45 bin konut yapılmıştır. Bazı terbiyesizler, (deprem paraları nereye harcandı?) diyor. Marmara depreminde 120 milyar para harcandı. Deprem paralarının başka yerlere harcandığını nasıl söylerler? O gün hükümetin yaptıklarından rahatsız olanlar birtakım güçler, spekülasyonları çıkartmıştır."

Cumhurbaşkanı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na deprem vergisi yanıtı!

Kemal Kılıçdaroğlu: Deprem vergileri nereye gitti?

Naci Ağbal: Deprem vergileri çarçur edilmedi!


Geri Dön