30 / 04 / 2024

Seferihisar Belediyesi öğretmenevi satıyor!

Seferihisar Belediyesi öğretmenevi satıyor!

Seferihisar Belediyesi, öğretmenevi ile Sığacık Yat Limanı karşısındaki 2 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, “Biz belediyenin mallarının satışına tepki göstermekten bıktık, Başkan Tunç Soyer satmaktan bıkmadı” diy




Seferihisar Belediyesi, öğretmenevi ile Sığacık Yat Limanı karşısındaki 2 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, “Biz belediyenin mallarının satışına tepki göstermekten bıktık, Başkan Tunç Soyer satmaktan bıkmadı” diye konuştu


Bütünşehir yasası kapsamında köy mallarını köylüye devretme kararı alan Seferihisar Belediyesi, mülkü kendisine ait öğretmenevi ile ilçenin en değerli arsasını satışa çıkardı. Şubat ayında ihaleye çıkılacak öğretmenevine 1 milyon TL, arazi için muhammen bedel olarak 900 bin lira belirlendi. 


'Satılacak yer kalmadı'

Karara tepki gösteren Seferihisar eski Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, "Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, köylüye verdiği arazilerinin değeri, satılığa çıkardıklarının onda biri etmez. Oraların maddi değeri olmadığı için köylülere bağışlayacağını söyledi. Seferihisar Belediyesi ben bıraktığımda mülk olarak Türkiye'nin büyük illerinden bile daha fazla gayrimenkulu olan bir ilçeydi. Şimdi baktığımda satılan mallara bakılınca Seferihisar'ı baştan var edecek imkanları kaybettik" dedi. 

Satışlara gerekçe olarak "yatırım yapılacak" denildiğini ifade eden Nişancı, "Soyer, yatırım için değil personel maaşını ödemek yani belediyenin açığını kapatmak için malları satıyor. Rantın döndüğü apaçık ortada. Ancak Seferihisar'da satılacak yer kalmadı. İki üç parça bir yeri daha kaldı. Ondan sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum" diye konuştu.


Sağlam'ın hatırası

"Madem bu arkadaşlar sosyal demokrat, o zaman neden öğretmenevine göz diktiler?" diye soran Nişancı, "İş konuşmaya geldiği zaman mangalda kül bırakmıyorlar. İlçe milli eğitim müdürlüğüyle koordineli olup, öğretmenler orasının işletmesini belediye aracığılıyla yapabilirdi. Bu öğretmenevini de ben yaptırıp bitirmiştim. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam Seferihisarlıydı. Kendisinden rica ettik. Belediyeye ait arsayı temsili bir bedelle Milli Eğitim Vakfı'na verdik. Yeter ki oraya bir öğretmenevi yapılsın istedik. Onun sayesinde Seferihisar bir öğretmenevi kazandı. Şimdi de kaybediyoruz. İçimiz acıyor" dedi. Nişancı, Sığacık Yat Limanı karşısındaki arazi için ilanda yer alan '3.derece arkeolojik sit alanı içinde olup sağlık tesis alanı' ifadesinin yer aldığını belirterek, "Satış aşamasında böyle derler. Sonra da belediye olarak orada her türlü şeyin yapılması için kolaylık sağlarlar" dedi ve satışların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.



2 yıl önce alınmıştı

Seferihisar Belediyesi, 2013 yılının Kasım ayında ilçenin en büyük sosyal tesislerinden olan öğretmenevini, Milli Eğitim Vakfı'ndan 650 bin liraya satın almıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işletilen Seferihisar Öğretmenevi, 6 Kasım 2013 itibariyle belediyenin mülkleri arasında yerini aldı. O günlerde Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada sahip oldukları taşınmazların halka ait olduğunu belirten açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Soyer, "Bu tesis artık Seferihisarlıların oldu. Tesisi öğrenci yurdu, misafirhane, düğün ve toplantı salonu olarak kullanılacağız" demişti.



Yeni Asır


Geri Dön