02 / 05 / 2024

Şehir hastaneleri için imzalar atıldı!

Şehir hastaneleri için imzalar atıldı!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Hamdolsun ki Sağlık Bakanlığı olarak güçlü Türkiye'ye yakışan ve 2023 vizyonuna uygun projelere imza atarak, milletimize verdiğimizi sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz"...




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapılacak şehir hastanelerinin önemine işaret ederek, "Hamdolsun ki Sağlık Bakanlığı olarak güçlü Türkiye'ye yakışan ve 2023 vizyonuna uygun projelere imza atarak, milletimize verdiğimizi sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.


Haliç Kongre Merkezi'ndeki "Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi"nin tanıtım ve imza töreninde konuşan Müezzinoğlu, bundan 10 yıl önce Türkiye için hayal bile edilemeyecek dev hizmetlerin hayata geçirildiği tarihi bir günü birlikte yaşadıklarını söyledi. İnsanın en temel hakkının "sağlıklı ve onurlu yaşam hakkı" olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, kendilerine bu anlamda önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydetti.


"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla yola çıktıklarını ve bütün hizmetlerinin merkezine insanı koyduklarını aktaran Müezzinoğlu, AK Parti hükümetlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde her alanda önemli başarılara imza attığını, sağlık hizmeti alanında elde edilen kazanımların bunların başında geldiğini söyledi.


Vatandaşın hakkı olan en iyi sağlık hizmetini adil ve erişilebilir bir sistemle alabilmesi için "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile önemli adımlar attıklarını anlatan Müezzinoğlu, ciddi başarılar elde ettiklerini vurguladı. 


Müezzinoğlu, bu tablonun oluşması ve bu hizmetlerin sürdürülebilir olmasının, istikrarlı bir ekonomi ve güçlü bir siyasi irade gerektirdiğini, Başbakan Erdoğan ve ilgili hükümetlerin sağlık alanında elde edilen başarılardaki rolünün bu açıdan son derece önem kazandığını kaydederek, sağlık alanında elde edilen kazanımların Türkiye'yi dünyanın örnek ülkesi haline getirdiğini belirtti. 


- 45 bin nitelikli yeni yatak 


Müezzinoğlu, sosyal politika alanında elde ettikleri ve birçok yönüyle ilk olma özelliği taşıyan hizmetlerini, şehir hastaneleri için atılacak imzalarla bir başka boyutuyla taçlandıracaklarını kaydetti.


Bu projeler çerçevesinde ilk aşamada 14 ilde 15 dev şehir hastanesi ile dünyanın sayılı Halk Sağlığı Araştırma Geliştirme Merkezi'nin imzasını attıklarını ifade eden Müezzinoğlu, sağlık kampüsü şeklinde yapılacak şehir hastaneleri kapsamında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, kongre merkezleri, yüksek teknoloji ve Ar-Ge merkezleri ile sosyal aktivitelerin yapılacağı birçok merkezin de yer alacağı bilgisini verdi.


Müezzinoğlu, bu kampüslerde, kalp damar hastalıkları, ortopedi ve nörolojik bilimler, kadın doğum, çocuk, onkoloji, rehabilitasyon, psikiyatri hastaneleri gibi merkezlerin entegre bir şekilde hizmet vereceğini, hastanelerin ilk etabı tamamlandığında 24 bin, projeler tamamlandığında ise 45 bin yeni nitelikli yatağa sahip olacaklarını bildirdi.


Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:


"Hamdolsun ki, Sağlık Bakanlığı olarak güçlü Türkiye'ye yakışan ve 2023 vizyonuna uygun projelere imza atarak, milletimize verdiğimizi sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Vatandaşımız, kendini daha güvende hissedebileceği tedavi merkezleri kazanacak. En gelişmiş teknolojilerle teşhis ve tedavi imkanı kazanacak. Sosyal donatıların olduğu, çevre duyarlılığı yüksek, akıllı bina teknolojisine sahip sağlık kentleri kazanacak. Sağlık çalışanlarımız, daha kaliteli ve güvenli ortamlarda çalışma imkanına kavuşacak. En önemlisi de bu kampüslerin inşa edileceği kentlerimizin marka değeri artacak, dev şehir hastanelerine, sağlık şehirlerine sahip olmayı başarmış olcağız. Bütün bu saydıklarımız, ülkemiz adına yaklaşık 100 bin yeni istihdamı beraberinde getirecektir. Burada bir hakkı da sahibine teslim etmek istiyorum. Bu kazanımların elde edilmesinde en büyük emek, hiç şüphesiz Sayın Başbakanımıza aittir. Kendileri, 'Benim hayalim' dediği bu projeler için desteğini hiçbir zaman esirgememiş, konunun bizzat takipçisi olmuştur. Türkiye'de birçok hayali gerçekleştiren bu irade, bugün sağlık alanında da insanımızın hayali ve hakkı olan projeleri gerçekleştiriyor. Sayın Başbakanımıza, emekleri ve desteklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kamu-özel işbirliği modeli ile ülkemize kazandıracağımız bu yatırımlar, kamunun gücüyle özel sektörün dinamiklerini birleştirecektir."


- "Hastanelerimiz kısa sürede milletimizin hizmetinde olacak"


Müezzinoğlu, bu işbirliğiyle yapacakları hastanelerin kısa süre içinde milletin hizmetinde olacağını belirterek, bu ciddi yatırımları yaparak, ülke için elini taşın altına koyan, fedakarlıktan kaçınmayan yüklenici firmalara da teşekkür etti.


Türkiye'nin gelecek dönemde sağlık hizmetleri konusunda, coğrafyasında bulunan 1 milyar dünya insanına sağlık turizmi kapsamında hizmet etmeye de hazır bir ülke haline geleceğini aktaran Müezzinoğlu, ülkenin sağlık serbest bölgeleri oluşturan, ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe üretimi artıran, inovatif ürünler geliştiren ve bunu bulunduğu coğrafyaya ihraç edebilen, sağlıkta önemli ve merkez bir ülke olma yolunda olduğunu söyledi.


"Türkiye, sağlık alanında elde ettiği kendine has başarılardan ve kazanımlardan sonra yoluna emin adımlarla devam etmek zorundadır. Bunun için hedeflerimizi büyüterek, vizyonumuzu daha da geliştireceğiz" diyen Müezzinoğlu, bakanlık olarak, sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlara, aile hekimleri, hastaneler, ambulanslar ve bütün sağlık birimleri ile hakları olan en iyi hizmeti vermenin boyunlarının borcu olduğunu bildirdi.


AA


Geri Dön