29 / 04 / 2024

Şehit Fatih Efiloğlu'nun evinin inşaatını Ordu Belediyesi tamamlayacak!

Şehit Fatih Efiloğlu'nun evinin inşaatını Ordu Belediyesi tamamlayacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen uzman çavuş Fatih Efiloğlu'nun Ordu'daki babaevinin inşaatını Ordu Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen uzman çavuş Fatih Efiloğlu'nun Ünye ilçesindeki babaevinin inşaatı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:


"Ordumuzun evladı, şehidimiz Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nu baba ocağında yüzlerce hemşehrimizle birlikte karşıladık. Şehidimizin Ünye Çınarlık Mahallesi'ndeki babaevinin inşaat halinde olduğunu görünce hemen talimat verdim. Şehit babamızdan onayı aldık. Şehidimizin babaevini biz yaptıracağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Allah razı olsun."


Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi daha önce de Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi'ndeki babaevini yeniden yaptırma yaptırma kararı almıştı. 


Siirt'te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücreevine düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Yalçın Yamaner'in ailesine alınan ev, şehidin eşi Hacer Yamaner'e Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından teslim edilmişti. 


- "Benim oğlum son olsun"


Şehidin babası Mustafa Efiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Oğlumun şehit olduğu haberini Amasya'da Taşova ilçesinde çalışırken aldım. Ne diyebilirim ki kısaca vatan sağ olsun. 5 çocuğumdan en büyüğüydü. 2,5 yıldır evliydi. 1,5 aydır da Sur'da görevdeydi. Geride 3 oğlum daha var. Vatana feda olsun" dedi. 


Anne Havva Efiloğlu ise oğlu ile en son salı akşamı konuştuğunu belirterek şunları kaydetti:


"Dün haberi geldi yavrumun. Ben hastayım. 'Sonuçların çıktı mı ana?' dedi bana. Ben de 'Yarın öğle sonrası belli olacak. Misafirim var yemek yapıyorum' dedim. 'Ben, seni tutmayayım o zaman' dedi, kapattı. Vatan için oğlum feda olsun. Teröristlere lanet okumuyorum. Allah onlara fırsat vermesin, benim oğlum son olsun. Allah, onları ıslah etsin. 'Çok kötü yerdeysen bırak gel oğlum' dedim. O da 'Ant içtim' dedi. En son konuşmamız böyleydi." 




AA


Geri Dön