30 / 04 / 2024

Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı hizmete girdi!

Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı hizmete girdi!

Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları törenle hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 milyon liraya mal olan kavşak yatırımında 44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını açıkladı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yaptığı Köprülü Kavşak, törenle hizmete açıldı. Menemen ilçesinin iki yakasını birleştiren ve Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının verildiği kavşağın açılış törenine,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Konuşmasına, geçtiğimiz gün babası Ramiz Şahin'i kaybeden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e baş sağlığı dileyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, evlerin çok yakınından geçen bu kavşağın zor bir proje olduğunu ancak açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, 44 çam ağacını kurtarmak için projede değişiklik yaptıklarını, kavşak ve bağlantı yollarının 7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.




Kaskatlı havuz ve çocuk oyun alanları da var

Törenin ardından, Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ile birlikte bağlantı yolları da hizmet vermeye başladı. Köprülü kavşak, TCDD’nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlıyor. Kavşak ve bağlantı yolları için 770 metrekarelik köprü, 350 metre uzunluğunda istinad duvarı, 1.2 kilometre yol ve tretuvar yapımı gerçekleştirildi. Kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında yeşil alan ve peyzaj, kaskatlı havuz, çocuk oyun alanı düzenlemesi yapıldı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön