02 / 05 / 2024

Şehitkamil Şirinevler mahallesine alternatif yol açılıyor!

Şehitkamil Şirinevler mahallesine alternatif yol açılıyor!

Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Mahallesi ile Küsget Sanayi Sitesini bir birine bağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğluy yol açma çalışmalarını yerinde inceledi




Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Mahallesi ile Küsget Sanayi Sitesini bir birine bağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı. Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “İnşallah en kısa sürede bu alternatif yolu da milletimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.



AMACIMIZ YALNIZCA BU YOLU DÜZELTMEK DEĞİL, TRAFİĞİ RAHATLATMAK ADINA ALTERNATİF YOLLAR AÇMAK


Şehitkamil ilçe merkezinde trafiği rahatlatmak adına yol açma çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Mahallesi ile Küsget Sanayi Sitesini bir birine bağlayacak olan yolun açma çalışmalarına başladı. Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şirinevler Mahallesi ile Küsget Sanayi Sitesi’ni bir birine bağlayacak olan alternatif yolun açma çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, “Daha önce Şirinevler Mahallesi’nin orta aksı olan bu ana caddede, maalesef organizasyonu yapılmadığı için önce evler yapılıp, sonra yollar yapıldığından dolayı burada çok meyilli bir şekilde duruyordu. Alt yapıda da bu şekilde sıkıntılar vardı. Şehitkamil Belediyesi olarak öncelikle bu alt yapının düzenlenmesi adına yolun teraziye getirilmesini, yağmur sularının düzgün akabilmesini sağlamak, kanalizasyonda sıkıntı olmasını engellemek adına önce bir tesviye çalışması başlattık. Tabi amacımız yalnızca bu yolu düzeltmek değil, maaş kuyudan başlayıp, Mahrukatçılar Sitesi, Küsget’e kadar giden aksın aslında bu bir hazırlığı. Şuanda bulunduğumuz yol asfaltı tamamlandıktan sonra, teslim etmiş olduğumuz Şirinevler Mahallesi’ndeki 2+1 konutlarının arkasından başlayıp İncilikaya Mahallesi ve oradan başlayıp Mahrukatçılar Sitesi ile direk olarak Küsget’e ulaşımını sağlayacak. Diğer taraftan Çimento kavşağından devam edipte Küsget’e giren bölgeye alternatif bir yol oluşturmuş olacak. Özellikle Şahinbey ve şehir merkezinden gelen trafiğin tamamı mutlak suretle Küsget’e ulaşmak için öncelikle Çimento kavşağına ulaşması gerekiyordu. Oradaki yoğunluğu azaltmak adına böyle bir çalışma yapıldı. Başlatılan bu çalışmayla, Kırsal Terminalin oradan başlayıp Mahrukatçılar Sitesine kadar giden bir yolun hazırlık aşaması oldu. Çalışmalarımız adın adım devam edecek. İnşallah en kısa sürede bu alternatif yolu da milletimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.


 


MAHALLEMİZE ÇOK GÜZEL HİZMETLER GELİYOR


Şirinevler Mahalle Muhtarı Ramazan Yaşar ise, “Mahallemizi Küsget’e bağlayacak olan alternatif yol için öncelikle Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu yolun açılması gerçekten basit bir şey değil, o kadar kolay bir şey değil. Ekiplerimiz gece gündüz demeden yolun açılması için çalışmalar yapıyor. Şuanda mahallemizde muazzam bir yol açılıyor. Diğer taraftan ise mahallemizdeki ara sokaklara kadar asfalt çalışması yapılıyor. Mahallemize gerçekten çok güzel hizmetler geliyor. Açılan yollar ile birlikte mahallemizin daha da gelişip büyümesine yol açacağına inanıyorum Yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımıza ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Şehitkamil Belediyesi


Geri Dön