24 / 07 / 2024

Seka Aksu Kağıt Fabrikası arazisi için karar yok, yetki devri var!

Seka Aksu Kağıt Fabrikası arazisi için karar yok, yetki devri var!

Seka Aksu Kağıt Fabrikası arazisi konusunda konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın; “İl Genel Meclisi bu konuda TOKİ ile alım satım dahil her konuda görüşebilir, protokol yapabilir diye Vali'ye yetki vermiş” dedi.





İl Özel İdaresi tarafından alındıktan sonra TOKİ'ye devredilen eski Seka Aksu Kağıt Fabrikası arazisi konusunda konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın; “İl Genel Meclisi bu konuda  TOKİ  ile alım satım dahil her konuda görüşebilir, protokol yapabilir diye Vali'ye yetki vermiş” dedi. Aydın, konu ile ilgili belgeleri de gazetecilere dağıttı.


Giresun'da nasıl alınıp nasıl TOKİ ye devredildiği yönünde kafalarda soru işaretleri oluşturan eski Seka Aksu Kağıt Fabrikası arazisi ile ilgili olarak dün AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın açıklamalarda bulundu. Aydın, düzenlediği basın toplantısında TOKİ tarafından arsanın 68 milyon liraya alındığını bunun 40 milyon lirasının alacaklılara dağıtıldığını, geri kalan 28 milyon lirasının ise TOKİ tarafından buraya yapılacak binaların satışından elde edileceğini söyledi.  Aydın bu konudaki belgeleri de basına dağıttı. 


MECLİS VALİ'YE TOKİ İLE PROTOKOL YAPMA YETKİSİ VERMİŞ 

AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Giresun İl Genel Meclisi tarafından Seka arazisinin alınıp TOKİ ye devredilmesine yönelik 10 Ocak 2013 tarihli kararı ile protokol yapma yetkisini zamanın Valisi Dursun Ali Şahin'e verdiğini belirtti. Aydın, verilen yetki çerçevesinde Vali'nin TOKİ ile anlaşma imzaladığını kaydetti.


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön