03 / 05 / 2024

Şeker, ayçiçek yağı, buğday, mercimek, arpa fiyatlarında son dakika: Bakanlık harekete geçti! Fiyatlar ucuzlayacak... 

Şeker, ayçiçek yağı, buğday, mercimek, arpa fiyatlarında son dakika: Bakanlık harekete geçti! Fiyatlar ucuzlayacak... 

Şeker, ayçiçek yağı, mercimek buğday, arpa gibi temel gıda fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmesi. Söz konusu gıdalar üreticilerden uygun fiyatlarla alınarak stoklanacak. Peki bu ürünlerin fiyatı düşecek mi? İşte detaylar...



Şeker, ayçiçek yağı, buğday, mercimek, arpa fiyatlarında son dakika: Bakanlık harekete geçti! Fiyatlar ucuzlayacak... 

DEPOLAR TAM DOLDURULACAK

Türkiye Gazetesinin haberine göre, Hükûmet, bu çerçevede ilk olarak önceki gün Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için kilogram başına 50 kuruş Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım primi desteği ödemeyi kararı alınmıştı. Söz konusu desteklerle alım süreci devam ederken, TMO’nun geçici alım merkezleri de dâhil olmak üzere tüm bölgelerdeki alım randevularının tamamen dolduğu kaydedildi. TMO depolarının, tamamen doldurulacağı belirtildi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal da daha önce yaptığı açıklamada “Bütün amacımız ve hedefimiz, iç piyasadan stok oluşturmak ve bunun için fiyatlandırma yapmak. TMO olarak geçici alım merkezleri açıyoruz. 2022 yılında mümkün olduğu kadar en yüksek rekolteyi, en yüksek stoku yurt içindeki üreticilerimizden temin etmek istiyoruz” diye konuşmuştu.

400 YENİ PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ürün stokunun yanı sıra ekilebilir tarım alanlarının artırılmasına yönelik çalışmaları da devam ediyor. Alınan bilgilere göre, son çalışmalarla geçen sene nadas alanları 1,1 milyon dekar azalırken, uzun senelerden beri azalışta olan tarla alanında 4 milyon dekar artış yaşandı. Öte yandan 3 milyon dekar alan tarımsal üretime kazandırılarak toplam ekilen alan miktarı 23,4 milyon hektara ulaştı. Nadasa bırakılan 20 milyon dekar alanın üretime kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken, üretimin artırılması amacıyla bu sene yaklaşık 400 projenin hayata geçirildiği öğrenildi.

Bu rakamları öğrenmeden altın ve gümüş almayın! Altını olanlar ne yapmalı? Ünlü uzman İslam Memiş açıkladı

Milyonlarca kişinin maaşına zam geldi!  65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira olacak? Hemen bakın!

Emekli promosyonunda son dakika gelişmesi! Bankalar peş peşe açıkladı! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?


Geri Dön