02 / 05 / 2024

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapıldı. KDV dâhil kilogramı 5,96 Türk lirasından satılan şekerin fiyatı, 7,80 Türk lirasına yükseldi. Raf garanti sistemi kapsamında Türkşeker tarafından perakende sektörüne sağlanan 5 kilogramlık toz şeker fiyatı ise 45 Türk lirasından 55 Türk lirasına yükseldi.



50 KİLOGRAMLIK ŞEKER ÇUVALI NE KADAR OLDU?

Bu doğrultuda şekerin kilogram fiyatının, 31 Mart 2022’den itibaren KDV dâhil 7,80 Türk lirası olarak belirlendiğini kaydeden Türkşeker, bunun dışında imalatçı firmalara destek olmak adına fiili kullanım durumu ve kapasite raporu gibi kriterler baz alınarak inatçılara tekrardan şeker arzına başladığını bildirdi.

Bu kapsamda 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı KDV dâhil 550 Türk lirasına yükseltildi. 

Şeker fiyatlarına yüzde 31 zam! Kilogram fiyatı arttı

BAKANLIKTAN PİYASAYA MÜDAHALE

Geçtiğimiz günlerde özel sektör şeker fiyatlarına ciddi zam gelmiş, özel sektör temsilcileri Türkşeker ve özel sektör arasındaki fiyat makasının kapanması için beklentilerini açıklamıştı. Şekerde meydana gelen yüksek fiyat dalgalanmalarının ardından piyasada şekere erişim ile ilgili problemler yaşanmış, Tarım Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, spekülatif hareketlerin yüksek fiyat artışlarına sebep olduğu ve yeni üretim döneminde arz sorununun yaşanmayacağı açıklanmıştı.

Bakanlık bunun dışında 24 Mart’ta yaptığı duyurusunda, şeker üreticisi firmalara gerekli uyarıları yaptığını vurgulayarak, özel sektördeki bazı firmaların çuval şeker fiyatlarını 800 Türk lirasından 575 Türk lirası bandına indirdiğini duyurarak, piyasalara müdahale etmişti.

Şeker fiyatları bir haftada 2 katına çıktı! 

Sebze meyve fiyatları cep yakıyor!

Uçan şeker fiyatlarına karşı marketlerden şaşırtmayan düzenleme


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön