28 / 04 / 2024

Şeker fiyatlarına zam sinyali! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Şeker fiyatlarına zam sinyali! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Rusya'da savaşın 21. gününe girilirken beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatının yasaklanmasının ardından gözler yeniden şeker fiyatlarına çevrildi! A101, Şok, Migros, Carrefoursa ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nde şeker fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart toz şeker fiyat listesi...



Rusya, şeker kamışı ve beyaz şeker ihracatına yasak getirdi. Rusya'nın yaptığı açıklamaya göre 31 Ağustos'a kadar devam edecek yasak tüm üçüncü dünya ülkelerinde geçerli olacak. Şimdilik geçici olarak durdurulan şeker ihracatının 31 Ağustos'tan sonra devam edip etmeyeceği ise bilinmiyor. Zaten artışta olan gıda fiyatlarında bu kez de gözler toz şekere çevrildi.

Şeker fiyatlarına zam sinyali! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Türkiye'nin şeker ihtiyacını karşılayan Türk Şeker'in Genel Müdürü Mücahit Alkan Eylül 2022'ye kadar zam yapılmayacağını belirtmişti. Ancak Türk Şeker’in geçtiğimiz günlerde habersiz bir şekilde yüzde 13 zam uyguladığı öğrenildi. Türk Şeker’de gizlice yapılan zammın ardından, 1 kilogram şekerin KDV dahil fiyatının 5,3 liradan, 5,99 Türk Lirası'na yükseldiği bildirildi. 1 çuval şeker fiyatı ise 265 Türk Lirası'ndan 298 Türk Lirası'na artış gösterdi. Yapılan zam henüz market raflarına yansımadı.

Şeker fiyatlarına zam sinyali! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Şekerin toptan satışları perakende fiyatlarının da üstüne çıktı. Geçen yıl 250 lira civarında olan bir çuval şekerin bu sene neredeyse 700 liraya kadar çıkıyor. Market raflarında 12 olan şekerinin toptan fiyatında kilosu 15 liraya kadar artış gösterebiliyor bu yüzden satışlardan kar edemeyen marketlerin yakın gelecekte zam yapması olası gözüküyor.

Peki marketlerde toz şeker fiyatları ne kadar? İşte marketlere göre 2022 mart toz şekeri fiyat listesi...


Geri Dön