29 / 04 / 2024

Şekerde büyük alarm karaborsaya düştü Kriz kapıda

Şekerde büyük alarm karaborsaya düştü Kriz kapıda

Türkiye’de mazottan, gübreye girdi maliyetlerinin tavan yapması nedeniyle çiftçi büyük bir darbe yerken, pancardaki düşük hasat ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi nedeniyle şeker fiyatları da adeta patladı. Şekerin karaborsaya düştüğü belirtildi.



Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen esnaf ve vatandaşın artan fiyatlar nedeniyle şekere ulaşamadığını söyledi. Evsen, şeker üzerinden karaborsa karı elde edildiğini dile getirdi. Evsen, fiyatı 750 lira olan şekerin piyasaya bin 400 liradan sürüldüğünü belirtti.

Öte yandan Ferhat Evsen, mal ve hizmet satımından kaçınma ve fiyatları etkileyen kişilerin tespit edilip cezalandırılması için konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Evsen, “750 liraya alıp piyasaya daha pahalıya satanlara da esnaf ve vatandaşın vebali vardır ve haklarını helal etmiyorlar” diye ekledi.

ESNAF VE VATANDAŞ ARTK ŞEKERE ULAŞAMIYOR

Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre Kahveciler Odası Başkanı, şekerde esnaflar olarak büyük sorunlar yaşadıklarının altını çizerek, “Şeker fabrikamızda şeker var devletimizin 750 TL belirlediği bir şeker fiyatı var ancak ortada şeker yok. Özelleştirme sonrasında Türk-Şeker isimli şirkete şekerin satışı teslim edildi. Fakat esnafımız ve vatandaşlar olarak bizler bu şekere bir türlü ulaşamıyoruz” dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön