25 / 07 / 2024

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Sektör temsilcileri, sürekli yükselen inşaat maliyetlerinin de etkisiyle artık orta sınıfın konut almasının hayal olacağını belirtiyor...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Yükselen maliyetlerle ilgili bir tedbir alınmması durumunda ev almanın artık hayal bile olamayacağının altını çizen İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Arslan, "Şu anda bir eviniz yoksa yeni bir ev almayı unutun. Konut piyasasında zaten TL'den kaçan yatırımcılar ve evini yenilemek isteyenler hakim, bu fiyatlarla hiç evi olmayan birisinin sıfırdan kredi çekip alması imkansız" diye konuştu. Yüksek ihracat hedeflerini tutturmak amacıyla ihracatçılara sunulan kolaylığın iç piyasadaki üreticileri hammaddeden kopardığını da dile getiren Arslan, "İhracat hevesinin bedelini yurttaş ödüyor. İç piyasaya hammadde kalmayınca fiyatlar yükseliyor. İnşaat sektörü için acilen başta çimento olmak üzere; Demir, Cam, Ahşap ve Seramik sektörlerine ihracat kotası gelmelidir. Yoksa bu fiyatlar durmayacak ve orta sınıf bütün hayatını konut yatırımcılarının daimi kiracıları olarak geçirecek" ifadelerini kullandı. 

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

"FİYATLAR OTURMUYOR"

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan da piyasada satılık ev bulunmadığına vurgu yaparak, "TL'den kaçanlar gayrimenkule sarıldılar ve satmıyorlar da fiyatlar son iki ayda yüzde 30 arttı. Gerçekten bir birikimi olmayan yurttaşın ev alması çok çok zorlaştı" dedi. Fiyatların düşmesi gibi bir beklentilerinin bulunmadığını da belirten Taylan, "Fiyatlar bir türlü oturmuyor. Düşmesini geçtik, sabit kalması bile zor şu an sürekli artıyor. Aynı şekilde kiralar da artıyor tabi. Enflasyon korkusuyla gayrimenkule sarılanlar piyasadan çıkmadan bu fiyatlar sabitlenmez de sürekli artmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.


Geri Dön