25 / 07 / 2024

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Sektör temsilcileri, sürekli yükselen inşaat maliyetlerinin de etkisiyle artık orta sınıfın konut almasının hayal olacağını belirtiyor...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2021 Kasım ayı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatları yıllık yüzde 50.5 yükseldi. Emlak sektör temsilcilerine göre ise bu yükseliş yüzde 100'ü aşmış halde. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Kasım 2021 İnşaat Maliyet Endeksi senelik yüzde 48.87 oldu. Buna karşılık inşaat sektörü temsilcileri konut üretim maliyetinin senelik yüzde 200 yükseldiğini belirtiyor. Sektör temsilcileri müteahhitler için konut inşa etmenin zorlaştığına, birikimi bulunmayan vatandaşlar için ise sıfırdan konut almanın imkansız olduğuna dikkat çekerken, 2022 yılında fiyatların en az yüzde 60 daha artacağının altını çizdi. 

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

Çimento ve demir zamlarının sektör sorunu olmaktan çıkıp bir kamuoyu sorunu olmaya başladığına vurgu yapan İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Artık alt sınıf ve orta sınıf ev alamaz. Fiyatlar sadece üst sınıfın alabileceği bir noktaya geldi. Bu maliyetlerle biz yapamayız onlar alamazlar. Ayrıca Türkiye'de 6 milyon çürük yapı var, maliyet artışları kentsel dönüşümü de imkansız hale getirdiği için sorun vatandaşın can güvenliği sorunu haline geldi" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön