30 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 2 ev alan yabancının oturma süresi uzayacak!

 Erdoğan Bayraktar: 2 ev alan yabancının oturma süresi uzayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'den ev ve arazi almaya başlayan Ortadoğulu zenginlerin oturma süreleriyle ilgili çalışma yapıldığını açıkladı



Konuyla ilgili Dışişleri ve içişleri Bakanlıklarıyla ortak çalışma yaptıklarını belirten Bakan Bayraktar, oturmak için izin olduğunu, ama bunun süresini uzatmak için çalışma yaptıklarını kaydetti.


Çalışma ilk etapta ABD'de olduğu gibi belli bir rakamın üzerinde gayrimenkul alanlar ile belli bir miktarın üzerinde yatırım yapanları kapsıyor. Bakanlık, bu tür yatırımcıların Türkiye'de 3 aydan fazla kalmasını sağlayarak ülkeye döviz girdisini de artırmayı hedefliyor.


Tarihi doku korunacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TBMM'de görüşülmekte olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yasasıyla başlayacak süreçte birçok tarihi ve turistik mekânda iyileşme sağlanacağını da açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar "Kentsel dönüşüm tarihi dokuya zarar verir" iddialarına karşı çok net konuştu. Bakan Bayraktar 'Hükümetimiz gerek vakıf eserlerinin korunmasında gerekse kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesinde büyük bir seferberlik başlatmış ve cumhuriyet tarihinde görülmemiş büyüklükte yatırımlar yapmış olup, unutulmuş, bozulmuş, tahrip olmuş ve kaybolmaya yüz tutmuş bu eserleri ortaya çıkararak tarihine karşı sorumluluğunu da yerine getirmiştir. Biz dönüşümle birlikte kültürel mirasımıza da sahip çıkacağız ve yok olmaya yüz tutmuş tarihi binalarımıza can suyu vereceğiz" dedi.


BUGÜN


Geri Dön