04 / 05 / 2024

Uğur Dumankaya: Sektör satışlarda kazandığı ivme ile 2. yarıya güçlü başlıyor!

Uğur Dumankaya: Sektör satışlarda kazandığı ivme ile 2. yarıya güçlü başlıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in 2012 yılının 1. Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıklaması sonrasında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya bir açıklama yaptı.



Açıklamada Dumankaya şöyle dedi: “TÜİK’in verileri sektörümüz için son derece sevindirici. Tüm dünyada küresel krizin hakim olduğu bir dönemde inşaat sektöründeki satışların artışı ülke olarak temkinli adımlar da atsak yine de ekonomik fırsatları iyi değerlendiren sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzun en önemli göstergesi. 2012 yılında sektörümüz için kritik öneme sahip kentsel dönüşüm yasası, mütekabiliyet ve 2B kanunun çıkarılması ile birlikte inşaat sektörü gelişim hızını devam ettirerek büyüyecektir. Sektör bu kanunlar ile birlikte ikinci döneme kanunların kazandırdığı ivme ile başlayacaktır” dedi. 


Dumankaya açıklamalarına şöyle devam etti: “İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörüdür. Bugün Türkiye’de faaliyet gösteren beyaz eşya, mobilya, ev tekstili vb. birçok sektör inşaat sektörünün iş hacmindeki büyüme ile doğru orantılı olarak büyüme gösterecektir. Ekonominin gelişmesinde büyük bir etkisi olan inşaat sektörünü doğrudan ilgilendiren konularda yapılacak başarılı iyileştirme çalışmaları hem sektörün hem de ülkemizin önünü açacaktır.” 


Dumankaya İnşaat


1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan ve ‘’Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak’’ misyonuyla yola çıkan Dumankaya Grubu bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine pek çok alanda hizmetler veren bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür.


Yarım asırlık tecrübesiyle güçlü işbirlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımıyla olağanüstü projelere imza atan Dumankaya İnşaat, Türkiye’nin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinin sorumluluğuyla kalitesinden asla ödün vermiyor. 



Geri Dön