27 / 04 / 2024

Selahattin Aşçıoğlu kimdir?

Selahattin Aşçıoğlu kimdir?

Gayrimenkul sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Aşçıoğlu'nun kurucusu, Yaşar Aşçıoğlu'nun babası Selahattin Aşçıoğlu vefat etti. Peki, Selahattin Aşçıoğlu kimdir? İşte Selahattin Aşçıoğlu..



Selahattin Aşçıoğlu kimdir?

İnşaat sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren Aşçıoğlu Ailesi, "Selenyum" markası ile bugün Türkiye'nin en lüks rezidanslarına imza atıyor. Bayram Aşçıoğlu ve oğlu Selahattin Aşçıoğlu'nun 1955'te Samsun Bafra'da tuğlacılıkla başlayan serüvenin, bugün Yaşar Aşçıoğlu ile oğulları İrfan ve Cenk'in birlikte geliştirdikleri projelerle devam ediyor. 


Kimi zaman yaşanan felaketler, tatsızlıklar insanların hayatlarında yeni bir yola girmelerine ve başarılı olmalarına vesile olabiliyor. İşte inşaat sektöründe Türkiye'nin ilk rezidanslanndan biri olan Selenyum Rezidans'ı inşa ederek lüks inşaat teriminin Türkiye'deki ilk uygulayıcılarından biri olan Aşçıoğlu İnşaat'ın ortaya çıkma hikayesi de böyle bir trajediden doğmuş. 


Trabzon'un Hayrat ilçesinin Yığa köyünde yaşayan Aşçıoğlu ailesinin erkeklerinin neredeyse tamamına yakını Çanakkale Savaşı, 93 Harbi ve Kurtuluş Savaşı'nın çeşitli cephelerinde şehit oluyor. Kalanların bir kısmı da veremden ölüyor. 


Yaşanan bu üzücü ölümler sonrasında Yaşar Aşçıoğlu'nun dedesi Bayram bey ile Yaşar beyin babası Selahattin bey 1955 yılında Samsun'un Bafra ilçesine göç edip harman tuğlası üretimine başlıyorlar. 


Ancak Yaşar beyin babaannesi, eşinin İrfan ve oğlunun kendi dayısı olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hocam olarak adlandırdığı İhsan efendinin de yaşadığı Adapazarı'nın Akyazı ilçesine taşınıp 1 ailesini de yanına almasını istiyor. Aile yılında Akyazı'da bir araya gelirken, kamyon taşımacılığı, tuğla ocağı işletmeciliği, kerestecilik ve inşaat taahhüt işleri başlıyor. Hatta ilk taahhüt işleri Yeniköy Akyazı'da bir ilkokul inşaatı oluyor.



Selahattin Aşçıoğlu vefat etti!




Geri Dön