01 / 05 / 2024

Selahattin Baran: İzmir'in yüzde 65'i kaçak!

Selahattin Baran: İzmir'in yüzde 65'i kaçak!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Baran, kentte kaçak yapı oranının ise yüzde 65 olduğunu söyledi. Baran 313 bin binanın kentsel yenileme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.



Hasan Topal Topal'dan 'Mavişehir' uyarısı Karşıyaka'nın Mavişehir bölgesindeki imar planı kaosu, 12 yıldır aşılamadı. 


Revizyona uğrayan, onaylanmayan planlar hariç 2003'ten bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı beş imar planı, bölge sakinleri ve meslek odalarının açtığı davalar sonucu mahkeme kararlarıyla durduruldu veya iptal edildi. Büyükşehir'in yaptığı Mavişehir Planı'nın yürütmesi de, mahkeme kararıyla durdu. Planların kamu yararına aykırı olduğu için sürekli iptal edildiğini söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, "Yanlışlarda ısrar edilirse, yine iptaller gündeme gelir" diye konuştu.


"SİZİN YANINIZDAYIZ"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Baran; ;İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısına konuk oklu. kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.  İşadamlarına çağrıda bulunan Baran, şöyle konuştu: '"İmar konularında belediyeler işimizi engelliyor' diye şikayeti olanlar.  60 gün bekledikten sonra bize gelsin. Hukuki sorun yoksa ve belgeleriniz tamsa, en kısa süre içinde talebiniz sonuçlanır. Her zaman sizin yanınızdayız. Bu konularda belediyelerde çok zaman kaybetmeyin." 


"SEKİZ YIL BOŞA GEÇTİ"

İzmir'de denetimsiz yapıların virüs gibi durduğunu belirten Baran, kentte kaçak yapı oranının ise yüzde 65 olduğunu söyledi. 313 bin binanın kentsel yenileme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Baran. "İzmir. 2005 yılında çıkan Belediye Yasasıyla sekiz yılını  boşa geçildi. Bakanlığın el etmasıyla 913 hektar riskli alan ilan edildi. Büyükşehir'in çalıştığı 305 hektar kentsel dönüşüm alanı var" dedi. 


Posta Ege 


Geri Dön