29 / 04 / 2024

Selahattin Keten: Müşterinin zevkine göre yaşam alanları oluşturuyoruz!

Selahattin Keten: Müşterinin zevkine göre yaşam alanları oluşturuyoruz!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, “Müşterinin zevkine göre yaşam alanları oluşturuyoruz. Projelerde günümüze uygun, depreme dayanıklı, kali-teli ve modern yapılar inşa ediyoruz” dedi.




Bugüne kadar birçok projeye imza atan Keten İnşaat, kişiye özel projeler ve mimari özelliklerle de dikkat çekiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, İstanbul’un seçkin semtlerinde yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.


‘Ödün vermiyoruz’


İnşa ettikleri projelerde ve yenilemelerde tarihi değerlerden ödün vermediklerinin altını çizen Keten şöyle konuştu: “Projelerde günümüze uygun, depreme dayanıklı, kaliteli ve modern yapılar inşa ediyoruz. Bugüne kadar İstanbul genelinde 100’e yakın binayı yıkıp deprem yönetmeliği çerçevesinde yeniden inşa ettik.”


‘Ücretsiz danışman’


Şirket inşa ettiği projelerde müşteri talepleri çerçevesinde şekillendirerek lüks konut projesi anlayışına yeni bir boyut kazandırdı. Yapılarda ücretsiz mimari danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Keten, malzeme seçimini tamamen müşterinin beğenisine bıraktıklarını söyledi. Şirket tüm yapılarda cephe ve altyapı sistemleri için ise en az 20 yıl garanti veriyor.  


2014 zor bir yıl


Selahattin Keten, 2014 yılı beklentilerini ‘Zor bir yıl” olarak özetledi. Demirdeki yüzde 10, betondaki yüzde 20 artışın projeler üzerinde ister istemezmaliyet baskısı kurduğunu ifade eden Keten, şunları söyledi:


“Yaşanan birçok olumsuz etken döviz ve konut sektörünü olumsuz etkiliyor. Ancak sürecin geçici olduğuna inanıyorum. Bu yıl konutlara yüzde 18 KDV eklenecek ve bu ister istemez konut alıcılarını etkileyecek. Yüksek cari açık ve yüksek enflasyon ortamında; tasarrufların çok düşük, borçlanma oranının yüksek olması seçim sürecine girerken risklerin daha da artacağının göstergesidir.” Dönüşümde sistem şart Şirket olarak kentsel dönüşümü 20 yıldan beri uyguladıklarını belirten Keten, kentsel dönüşümün İstanbul’da çok hızlı bir şekilde başladığını ve kontrolsüz olduğunu vurguladı. Keten ada bazında bir proje alırlarsa örnek bir dönüşümprojesi yapacaklarını da belirtti.


Bugün


Geri Dön