21 / 05 / 2024

Selçuk Geçer altın alacakları öyle bir uyardı ki! Rekor manyağı yapacak sizi!

Selçuk Geçer altın alacakları öyle bir uyardı ki! Rekor manyağı yapacak sizi!

Ekonomist Selçuk Geçer, bu sefer altına dair yaptığı açıklamalarla gündemde. Geçer, altın için öyle tahminlerde bulundu ki! İşte detaylar!



SELÇUK GEÇER'DEN REKOR AÇIKLAMASI GELDİ!

Mart ayı ile beraber sürekli olarak artan altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmayı sürdürüyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından 21 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan toplantının üzerine faiz kararını kamuoyu ile beraber paylaşacağı gündemde bulunuyor.

Şubat ayı FED faiz toplantısının tutanaklarının yayınlanması ile birlikte yeni toplantıya dair beklentiler açıklanmaya başlandı. Beklentilere göre 25 ya da 50 baz puanlık artış yaşanacağına dair açıklamalar geliyor. ABD'de meydana gelen bankacılık krizi ile birlikte beklentilerde karışıklık meydana geldi. ABD'de meydana gelen olaylar ile birlikte Silikon Vadisi Bankası'nın (SBV) iflas etmesi neticesinde üst üste bankalardan iflas açıklaması gelmişti.

Bankacılık krizi ile beraber piyasalarda 3 gün içinde 500 milyar tutarında dolar çıkışı yapıldı. Bu halde ise güvenli liman olarak adlandırılan altına yönelik yatırımlar hız kazandı. Son 1 yılın zirvesine çıkan ONS altın 2.000 dolara kadar yükseliş elde etmişti.

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarafından yapılan altın yorumları ile birlikte önümüzdeki aylarda küresel anlamda değer kazanmaya devam edeceği belirtildi. Yaz ayları itibari ile altın ve Türk lirasında meydana gelecek değer kaybı tahminine göre gram altın 2023 yılının sonunda 2.000 lira seviyelerine yükselebileceğini iddia etti. Gelişmelerin neticesinde FED'in alacağı faiz kararındaki değişikliğin yaşanıp yaşanmayacağı da araştırılan konulardan biri haline geldi. 22 Mart gecesi açıklanacak olan faiz kararı ile beraber 25 baz puanlık artışın en muhtemel senaryo olduğunu belirtti.

DOLAR TAHMİNİ GELDİ

Bilindiği üzere seçimler yaklaşıyor bu süreç ile birlikte Selçuk Geçer'den dolar kuruna dair tahminlerde geldi. 14 Mayıs tarihine kadar iktidar tarafından doların baskılanması için her şey yapılacaktır. Geçer, dolar kurunda bir değer artışı beklemenin mantıklı bir açıklaması olmadığı bilgisini de verdi. Yaz aylarına doğru 26 tahmininde bulunan uzman isim 2023 yılı sonuna kadar 35 ile 40 TL seviyelerinde olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön