15 / 05 / 2024

Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

Ekonomi piyasasında yaptığı tahminlerle adından söz ettiren Selçuk Geçer, dolar ile alakalı yine çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, “yüzde 100 dolar patlaması olacak uyarıyorum” dedi.



DOLAR KURU FIRLAYACAK

Türkiye'de yoksulluk sınırının asgari ücretin dört katı olduğunu belirten ekonomist Selçuk Geçer, İnsanların fakirleşerek bankacılık sektörünün karını katlamaya başladığını söyledi.

Selçuk Geçer bu konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gidişe neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik artışınada neden olacak. İnsanlar fakirleşecek ve bankacılık sektörü karını katlamayacak. Yine en çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin tam 4 katı.

 Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

DOLARDA YÜZDE 100 HAREKET

Selçuk Geçer'in açıklamalarının en endişelendiren yanı ise dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söylemesi oldu.

İşte Selçuk Geçer'in o sözleri:

Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görmemize neden olabilir. Basit bir yükselmeden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. Yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.

Migros kırtasiye ürünlerinde fiyat düşürdü! Yüzde 60 indirim devam ediyor! İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Emekli maaş promosyonu nasıl arttırılır? Yüksek maaş promosyonu almanın yolları

Jandarma Genel Komutanlığı 7 bin 500 personel alacak! Sözleşmeli uzman erbaş alımı 2022

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön