29 / 04 / 2024

Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

Ekonomi piyasasında yaptığı tahminlerle adından söz ettiren Selçuk Geçer, dolar ile alakalı yine çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, “yüzde 100 dolar patlaması olacak uyarıyorum” dedi.



Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı altın ve dolar tahminleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Tahminlerini genellikle doğru çıkan Geçer, dolar için yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Selçuk Geçer yayınladığı son videoda, dış ticaret açığının arttığını ve dolar kıtlığının derinleşeceğini belirtti.

DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTACAK

İhracat rakamlarının gün geçtikçe daha da daraldığını ifade eden Selçuk Geçer, sözlerini şöyle sürdürdü…

Türkiye’de ihracat her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacak. Dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.

 Selçuk Geçer son uyarısını yaptı! Felaket gibi dolar tahmini

Selçuk Geçer, ihracatın azaldığını, ithalatın ise arttığını belirtirken yaşanan bu durumun büyük bir dış ticaret açığına neden olduğunu belirtti.

Geçer açıklamalarına şöyle devam etti:

İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Yaşanan bu durum büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye'den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön