Ekonomi

Selçuk Geçer'den son uyarı... Herkes baksın! Dolar bu tarihte ortalığı kasıp kavuracak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar için yatırımcıları son kez uyararak doların ortalığı kasıp kavuracağı zamanı açıkladı.   Doların ortalığı kasıp kavuracağı tarihi net bir şekilde açıkladı

Ünlü ekonomsit Selçuk Geçer dolar almak isteyenleri ve dolar yatırımcılarına son kez uyarıda bulundu. Doların ortalığı kasıp kavuracağı tarihi net bir şekilde açıkladı. 

Selçuk Geçer dış ticaret verilerine dayanarak doların ortalığı kasıp kavuracağı zamanı kesin geleceğini açıklyarak tarih verdi. 

DOLAR KASIP KAVURACAK

Doların kasıp kavuracağı tarihi açıklayan Selçuk Geçer yatırımcılarını son kez uyardı. Geçer; Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde yükselmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını da beraberinde getirecek. 

 

İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başlayacak. En çok vatandaş kaybetmiş olacak. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı büyüklüğünde. 

Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlar ile dolar kıtlığı ile önümüzdeki günlerde çok agresif hareketleri görebiliriz.

Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. Yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.'' dedi ve kırılma noktasının çok yakın olduğunu belirtti. 
 

DOLAR KITLIĞINA HAZIR OLUN...

Selçuk Geçer ihracat verilerine de değindi ve ihracatın her geçen gün biraz daha daraldığını belirtti.

Selçuk; ''İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısı ile dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.'' dedi. 

DOLARDA SON DURUM

Dün piyasaların gözü Avrupa MerKEZ Bnakasına çevrildi. Bankanın 75 baz puan artışı kararı sonrasında euro yükselişe geçerken dolar yatay seyrine devam etti.

Euro dolar karşısında eski gücünü geri toplarken eur dolar paritesi tekrar 1 seviyesinin üzerini gördü.

 

Dolar kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,28 TL, satış fiyatı ise 18,30 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro kuru ise alış fiyatı 18,33 TL, satış fiyatı ise 18,39 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Euro dolar paritesi ise 1,0050 seviyesinde değerleniyor.

Dolar dönüp dolaşıp bu kadar olacak göreceksiniz! Selçuk Geçer doların 21 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et

"Dolar düşecek" diyen İslam Memiş'in ardından Selçuk Geçer'den çok konuşulacak açıklama