17 / 05 / 2024

Selçuk Geçer'den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Selçuk Geçer'den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Yaptığı ekonomi tahminleriyle sık sık gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, "Uyarıyorum" diyerek doların patlama yapacağını belirtti.



Türkiye'de yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, İnsanların fakirleşerek bankacılık sektörünün karını katlamaya başladığını söyledi.

Selçuk Geçer konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı. 

Dolarda yüzde 100 hareket gelebilir

Selçuk Geçer den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Selçuk Geçer'in açıklamalarının en korkutan yanı ise dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söylemesi oldu.

İşte Selçuk Geçer'in o sözleri:

Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 18.33'dte yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

'Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank emekli promosyonlarını 15 bin TL yapacak' iddiası!

SGK uzmanı asgari ücretin 2023'te kaç para olacağını açıkladı!

Selçuk Geçer 'küçük kıyamet' için tarih verdi! Dolarda dudak uçuklatan tahmin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön