27 / 04 / 2024

SGK uzmanı asgari ücretin 2023'te kaç para olacağını açıkladı!

SGK uzmanı asgari ücretin 2023'te kaç para olacağını açıkladı!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, katıldığı televizyon programında asgari ücretin 2023 ocak ayında 7 bin - 7 bin 500 TL arasında olacağını iddia etti.



Alım gücünün ciddi şekilde düşmesinin ardından vatandaşlar 2023'te asgari ücrete gelecek zammı şimdiden merak etmeye başladı.

Geçtiğimiz temmuz ayında asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükselirken, SGK Uzmanı Özgür Kaya'dan asgari ücretin 2023'teki akıbetine dair dikkat çeken bir açıklama geldi.

Katıldığı bir canlı yayında konuşan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Pek çok formül var ama gerçekleşecek olan esas formül aralık ayı enflasyon rakamlarıdır. Dolayısıyla yaklaşık olarak baktığımızda 2022'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun hala bir önceki 6 aylık döneme ilişkin farkını koruduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde hükümetten farklı adımlar gelirse enflasyonun aşağı gelmesi söz konusu olabilecek" ifadelerini kullandı.

SGK uzmanı asgari ücretin 2023 te kaç para olacağını açıkladı!

"KOMİSYONUN VERECEĞİ KARAR ÜZERİNE İLAVE BİR ZAM YAPILABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zamlarına ilişkin değerlendirmelerini yorumlayan Özgür Kaya, "Gerek asgari ücretliler olsun gerekse memur ve memur emeklileri ile ilgili olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada farklı bir senaryonun ortaya çıkabileceği enflasyonun üzerinde bir zamla daha rahatlatıcı bir uygulamanın devreye gireceği ortaya çıkmış durumdadır. Enflasyon rakamı 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa da yapılacak olan zammın bu rakamın üzerinde olacağını, sayın Cumhurbaşkanının kasım-aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonunun vereceği karar üzerinde ilave bir zammın uygulanacağını öngörebiliriz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön