28 / 04 / 2024

Selçuk Pamucak sahilleri yatırıma açılıyor!

Selçuk Pamucak sahilleri yatırıma açılıyor!

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu söyledi.




Türkiye'nin en uzun plajlarından birine sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu söyledi.


Bakir bir bölge

Pamucak'ın çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarını dile getiren Bakıcı, "Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk'un kullanımına açılacak. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale, imalat noktasındayız. İzinler alındı. Bu izin Selçuk halkına da bölgeye de hayırlı olsun. Çok daha güzel şeylere imza atacağız" dedi.

Bakıcı, "Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var. Bu teveccüh tabiki bizim yönetim tarzımızdan da, alanın bakir olmasından da kaynaklanıyor. 'Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile bir şey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar' düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Tabiki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesini önleyeceklerdir. İyi bir peyzaj oluşturacaklardır. Kıyı kenar çizgilerine dikkat edeceklerdir. Sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemler alınacaktır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı oluyoruz" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön