01 / 05 / 2024

Ekrem Demirtaş, Tayvanlı iş adamlarını İzmir'e yatırıma çağırdı!

Ekrem Demirtaş, Tayvanlı iş adamlarını İzmir'e yatırıma çağırdı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Tayvanlı iş adamlarını İzmir 'e yatırıma çağırdı, Demirtaş İki ülke arasındaki ticaret dengesinin sağlanması gerektiğin dile getirdi...




İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Tayvan Ticaret Merkezi Direktörü Patty Yen'den Tayvanlı iş adamlarını Türkiye'ye yatırıma yönlendirmesini istedi. 


Tayvan Ticaret Merkezi Direktörü Patty Yen, Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirtaş, Türkiye ile Tayvan arasındaki ticaret dengesinin Türkiye'nin aleyhine olduğunu belirtti.


İki ülke arasındaki ticaret dengesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Buraya ticaret heyeti organizasyonları düzenleyeceğinizi söylediniz. Heyette sadece Türkiye'ye mal satanlar değil, alıcıları da getirin" dedi. 


Tayvan'ın 4 Asya kaplanlarından biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, ülkenin son yıllarda büyük bir ekonomik hamle gerçekleştirdiğini dile getirdi. Türkiye'nin son yıllarda yeni pazarlara yöneldiğine dikkat çeken Ekrem Demirtaş, "Klasik ihracat pazarımız olan AB'nin yanısıra son yıllarda Afrika ülkeleri pazarına ihracatımız hızla arttı. Tayvanlı yatırımcılar Türkiye'de yatırım yaparak bu pazar artışından pay alabilirler" diye konuştu. 


Türkiye ve İzmir'in yabancı yatırımcı açısından büyük potansiyel taşıdığını ifade eden Demiraş, İzmir'de yatırımcılar için çok cazip serbest bölge ve organize sanayi bölgeleri bulunduğunu vurguladı. 


Tayvan Ticaret Merkezi Direktörü Patty Yen de iki ülke arasındaki ticaret dengesinin ülkesi lehine olduğunu dile getirerek, dengenin Türk iş adamlarının Tayvan'ı ziyaret etmekle kapanabileceğini vurguladı.  İzmir  ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirten Yen, "Sizden heyetler ülkemize gelirse ticaret dengesinin sağlanacağına inanıyorum. Türkiye'de çok iyi ürünler var. Tayvanlı iş adamları bu ürünlerden haberdar değil. Döndüğümde İzmir'de yatırım için çok iyi bir serbest bölge olduğunu anlatacağım" şeklinde konuştu. 


Ziyarette, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Akın Kazançoğlu ve Jak Eskinazi'de hazır bulundu. 


AA


Geri Dön