05 / 05 / 2024

Selenium Twins'ten kimler konut aldı?

Selenium Twins'ten kimler konut aldı?

Aşçıoğlu inşaat tarafından Fulya'da Beşiktaş Spor Kulübü'nün 30 dönümlük arazisi üzerine inşa edilen Selenium Twins projesinden konut alanlar...



İstanbul'da inşa edilen A plus konutların büyük çoğunluğunun satışı 2010'nun ilk yarısında başladı. Satışa çıkan konutların fiyatları dudak uçuklatmasına rağmen kısa sürede büyük bölümü satıldı. Bazı projelerde ise biten etapların satılması şirketleri diğer etaplar için ön satış yapmaya itiyor. Şirketler lüksün sınırını her geçen gün biraz daha yükseltirken talep de aynı oranda yükseliyor.

Konut sektörü

Kriz dinlemeden üretmeye devam ediyor. Her keseye uygun yüzlerce proje hayata geçiyor. 2008'de yavaşlayan satışlar sektörü endişelendiriyordu ancak lüks projeler kısa bir duraklamanın ardından yeniden eski günlerine dönmeye başladı. İncelediğimiz projelerin çoğu satılmış bile. Lüks konut denince sadece fiyat ve lokasyonu değil sunduğu hizmetleri de göz önüne almak gerekiyor. Son yıllarda orta gelir seviyesini hedef alan projeler lüks konutlarla arayı kapatmaya başladı. Dolayısıyla artık havuz, güvenlik, otopark gibi seçenekler projelerin olmazsa olmazı haline geldi. Lüks konut projelerinde ise hamam, sauna, jakuzi, fitness merkezi, masaj, pilates, yoga odaları, çocuk oyun alanları, kişisel kurye, fatura ödeme, "concierge" ve vale park hizmetleri öne çıkıyor.

YÜZDE 99'U SATILDI

Sinpaş ve Akkök gruplarının liderliğinde Saf Gayrimenkul'ün yapımını gerçekleştirdiği
 
Akasya Acıbadem projesinin satışa çıkan iki etabının yüzde 99'ı satıldı. Toplam bin 581 konuttan oluşan projede 70 ila 350 metrekare arasında değişen konut tipleri 1+1'den, 5+2'ye kadar çeşitlilik gösteriyor. Fiyatlar 402 bin TL'den başlıyor, 3 milyon 296 bin TL'ye kadar yükseliyor. Toplam arsa alanı 182 bin metrekare olan projede etrafı kumsalla çevrili havuz, kafe, market, kuaför, fitness salonu, restoran bulunuyor. Saf Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Koordinatörü Tolga Bıyıklıoğlu, üç etaptan oluşan projenin ilk iki etabının yüzde 99'unun satıldığı ifade ediyor. Son etabın ise ekim ayında satışa çıkacağını dile getiren Bıyıklıoğlu, yüksek talep nedeniyle ön satışa geçtiklerini söylüyor. Bıyıklıoğlu, "2009 Nisan ayında satışına başladığımız bin 580 konutluk Akasya Acıbadem projemiz Koru, Göl ve Kent etapları olmak üzere üç etaptan oluşuyor. Koru ve Göl etaplarımızın satışının yüzde 99'unu tamamladık. Şimdiden ön talep toplamaya başladığımız son etabın satışına ekim ayında başlayacağız" diyor.

İSTİNYE'DE LÜKS

Krea Gayrimenkul'ün İstinye'de inşa ettiği L'ist İstinye Suites hamam, sauna, jakuzi, fıtness merkezi, masaj odaları, pilates ve yoga stüdyoları, okuma ve dinlenme odası, parti odası, dvd room, çocuk oyun alanları, basket sahası, tenis kortu, iki adet açık, bir adet kapalı yüzme havuzu, özel güneşlenme alanları, yürüyüş alanı, 24 saat güvenlik, concierge ve vale park gibi lüks hizmetler sunuyor. 28 bin metrekare alanda 58 bin metrekare inşaat alanına sahip olan L'ist İstinye Suites'te toplam 150 adet süit bulunuyor. Alanları 131 ile 383 metrekare arasında değişen daireler 2+1'den, 5+1'e kadar çeşitlilik gösteriyor, l'inci ve 2'nci katlar bahçe dubleksi, orta kaüar düz daire, en üst kat ise çatı dubleksi şeklinde inşa ediliyor. Konut fiyatları 450 bin Eu-ro'dan başlıyor, 1 milyon 600 bin Euro'ya kadar yükseliyor. Ödemelerin yüzde 30'u peşin, kalanı banka kredisiyle yapılabiliyor. TEB ile yapılan anlaşma çerçevesinde yüzde 1 faiz oranı uygulanıyor. Kasım 2008 yılında yapımına başlanan projedeki konutların yüzde 65'inin satıldığını dile getiren Krea Grup Pazarlama Müdürü Müge Büyükyılmaz, "L'ist İstinye Suites site konseptinde bir proje. Prestijli lokasyonu ve özellikle de manzara avantajına sahip bir proje olması sebebiyle de kendisini piyasadaki A ve A plus birçok projeden farklılaştırmayı başardı. Mutlaka her ünitenin ya bahçesi ya da manzarası var. Konsept projede Ömer Çamoğlu, iç mimaride Mustafa Toner'in imzası bulunuyor. 150 üniteden oluşan lüks konut projemizde yüzde 65'lık kısmın satışı tamamlandı" diyor.

"ÜST DÜZEY
YÖNETİCİLER TERCİH EDİYOR"

Sinpaş GYO tarafından Samandıra'da inşa edilen Sinpaş Lagün projesi 178 bin metrekarelik alanda 4 etapta 515 konuttan oluşuyor. Alanları 209 metrekare ile 749 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 631 bin 500 TL'den 2 milyon 874 bin TL'ye kadar çıkıyor. Sinpaş Lagün'de teras ve bahçe dubleks evler ve müstakil villalar olmak üzere altı tip ev bulunduğunu belirten Sinpaş GYO Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "Projede yer alan tüm konutlar eş oranda ilgi görüyor. Sinpaş Lagün'ü genelde şirket sahipleri ve önde gelen kurumsal şirketlerin üst düzey yöneticileri tercih ediyor" diyor. Sinpaş Lagün projesinde öne çıkan özelliklerden biri de banka kredisiz ve peşinatsız bir ödeme planı yapılması. Seba Gacemer, iki ay sonra ev bedelinin yüzde 8'i, 6 ay sonra yüzde 8'i, yine yüzde 8 oranında yılda bir defa olmak üzere beş ara ödeme yapıldığını söylüyor. Gacemer sözlerini şöyle sürdürüyor: "İlk 12 ay sabit taksitlerle devam eden bu ödeme planında TÜFE endeksli olarak geri kalan bakiye ve ara ödemeler için kendi bünyesinde kredilendirme yapılıyor. Projede açık yüzme havuzu, aerobik ve dans salonu, fitness, sauna, kafe veŞamandıra'da, TEM Otoyolu'na 1 kilometre mesafede, Şile Otoyolu'nun yakınında, Kozyatağı Carrefour'a 10 dakika, Boğaziçi Köprüsü'ne 15 dakika, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 20 dakika uzaklıkta yer alıyor."

YATIRIM İÇİN DEĞİL YAŞAMAK İÇİN

Teknik Yapı'nın Batı Ataşehir'de inşa ettiği proje 23 bin 200 metrekarelik arsa üzerine yapıldı. Deluxia projesinde alanları 37 ila 263 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dubleks daire  seçenekleri bulunuyor.
 
Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, ocak sonunda başladıkları 482 dairelik Deluxia Palace projesinde dört ay içinde 185 daire satışı gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Umut Durbakayım, şubat ortasında satışa sunulan 220 daireden oluşan Deluxia Suites projesinde ise 140 dairenin satışını bitirdiklerini aktarıyor. Umut Durbakayım, "Projede yaptığımız satışlardan gördüğümüz sonuç bizi oldukça şaşırttı. İstanbul Finans Merkezi'nin yanında olması nedeniyle daha çok yatırım amaçlı talebin gelmesini bekliyorduk. Ancak bugüne kadar sattığımız dairelerin yüzde 60'ı oturum ve yaşam amaçlı oldu" diyor.
 
 
"SELENIUM TWINS YÜZDE YÜZ PRİM YAPTI"
Aşçıoğlu inşaat tarafından Fulya'da Beşiktaş Spor Kulübü'nün 30 dönümlük arazisi üzerine inşa edilen Selenium Twins projesi 32 katlı, 240 daireli iki blok rezidans, 20 katlı iş merkezi, 8 bin 700 metrekare çarşı, 17 bin 500 metrekare hipermarket, 60 bin metrekare otopark ve 14 katlı hastaneden oluşuyor. Projede bulunan dairelerin büyüklükleri 95 ile 575 metrekare arasında değişiyor. Projeden konut alan isimler de oldukça dikkat çekici. Koç, Sabancı, Ulusoy, Boyner, Pirelli aileleriyle Şenol Güneş, Şenes Erzik ve birçok saygın aile Selenium Twins'ten konut aldı. Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Güner, projede satışa sunulan dairelerin yüzde 90'ımn satıldığını ve sadece 29 daire kaldığını belirtiyor.

Kaan Güner, geçtiğimiz yıl satışlarına başlanan dairelerin kısa sürede büyük kâr sağladığını vurguluyor ve şunları ekliyor: "Selenium Twins henüz proje aşamasındayken ses getirdi. Satışa ilk çıktığında metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyelerindeydi. Bugün ise metrekare fiyatı 6 bin ile 10 bin dolar arasında değişiyor. Projedeki daireler kısa sürede yüzde yüz prim yaptı. Önümüzdeki aylarda Mecidiyeköy Likör Fabrikası arazisi üzerinde bir rezidans projesine başlayacağız."
Mortgage Akbank

 


Geri Dön