29 / 04 / 2024

Selim Yağcı: Hedefimiz Bilecik'i dünyaya tanıtmak!

Selim Yağcı: Hedefimiz Bilecik'i dünyaya tanıtmak!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Dünya Bölge Eki'ndeki bugünkü köşe yazısında; "Bilecik'i; taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan kuruluş ve kurtuluş beşiği, Şeyh Edebali diyarı olarak tarif ediyoruz." dedi



Bilecik'i; taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan kuruluş ve kurtuluş beşiği, Şeyh Edebali diyarı olarak tarif ediyoruz. Bilecik, Osmanlı'nın kuruluşuna tanıklık ettiği gibi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli olayları olan İnönü Savaşlarının da yapıldığı şehirdir. Bizler de bu anlamda gerek maddi zenginliği gerek manevi anlamdaki zenginliğin değerini bilen bir sorumlulukla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bilecik, gerek ülkemizde gerek dünyada kendisinden bahsettirecek konumda. Biz de bunun altyapısını hazırlıyoruz. Zor bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen gerek altyapı gerek üst yapı anlamında güzel çalışmalar ortaya koyduk. Kongre ve kültür merkezleri, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve yeşil alanlar gibi büyük projeleri hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte bu temel ihtiyaçları yerine getirerek, şehrimizi tanıtacak turizm ve kültürel faaliyetlere yer vereceğiz. Şehrin altyapı ve sosyal vizyonu adına büyük atılımlar yaptıktan sonra ulaşmak istediğimiz asıl hedefimiz, Osmanlı'nın kuruluş şehri Bilecik'i dünyaya tanıtmaktır. Bilecik'te göreve geldiğimizde ilk önce yapılması gereken çalışmaların envanterini oluşturduk. Buna göre Bilecik'i yenilemenin yanında tarihi misyonunu da göz önüne alarak, bir çalışma programı hazırladık. Bu kapsamda ilk olarak, altyapı, ulaşım, su, çevre dizaynı ve temizlik konularındaki ihtiyaçları giderdik. Şu an Türkiye'deki çoğu şehirden daha iyi ve sağlam olan bir altyapıyı meydana getirdik. Beş kilometre dahi sıcak asfaltı olmayan bir şehrin bugün neredeyse adım attığımız her yerini sıcak asfalt ve parke haline getirdik. Öte yandan Türkiye'nin en sağlıklı sularından olan Bozüyük ilçesi sınırlan içindeki Karasu'yunu 60 milyon TL yatırım yaparak Bilecik'e ve ilçe ve beldelerimize 126 kilometrelik bir hat ile getirdik. Halkımıza arzu ettiği temiz suyu sunma iddiasını gerçekleştirdik. Bununla birlikte kenti doğalgaz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde altı adet olan çocuk parkını 86'ya çıkarmanın yanı sıra, uygun olmayan koşullarda pazar ihtiyacını karşılayan vatandaşlarımızın hizmetine 20 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Kapalı Pazar'ı sunduk. İçinde bulunduğumuz Belediye Sarayı binamızı atıl durumdan kurtararak, restorasyonunu yapmak suretiyle hizmete koyduk. 


Bilecik Belediye Başkanı olarak, ikinci aşamada ise kendimize hedef olarak, şehrin vizyonunu güçlendirecek dev eserleri vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı koyduk. 

Her ay vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla çıkardığımız 'Gelişen Bilecik'in Sesi' gazetemizde belirttiğimiz 'Biz Bilecik,gerek ülkemizde gerek dünyada kendisinden bahsettirecek konumda. 

Biz de bunun altyapısını hazırlıyoruz. 


Zor bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen gerek altyapı gerek üst yapı anlamında güzel çalışmalar ortaya koyduk. 

sadece yapabileceklerimize söz verdik; söz verdiklerimizi ise yerine getirdik' anlayışıyla, '11 Plakalı Bilecik'e 11 Dev Proje' sloganıyla yolumuza devam ettik. Bu kapsamda, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi gibi yüz yıllarca hizmet verebilecek bir eser başta olmak üzere, Hamsu Vadisi Projesi, Pelitözü Gölpark Açık Hava Tiyatrosu, Kayı Plaza, Karasu Vadisi Projesi, Su Eğlence Dünyası, kapalı spor salonu, kapalı pazar yeri, alt ve üst geçitleri ile ihalesini yaptığımız Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi eserleri sayabiliriz. 


Selim Yağcı-Bilecik Belediye Başkanı/Dünya Bölge Eki


Geri Dön