01 / 05 / 2024

Selim Yürekten Kocaeli'ye 24 derslikli okul yaptırdı!

Selim Yürekten Kocaeli'ye 24 derslikli okul yaptırdı!

Hayırsever iş adamı Selim Yürekten’in Kocaeli’nin Başiskele ilçesine yaptıracağı 24 derslikli okul için protokol imzalandı. Vali Ercan Topaca her yıl doğan derslik ihtiyacının hayırseverlerin katkısına ihtiyaç duyuldu



Kocaeli Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Ercan Topaca, nüfusu her yıl 50 bin artan Kocaeli’de eğitim konusunda ciddi gelişmeler olduğunu belirterek, her yıl doğan derslik ihtiyacının kamu kaynaklarıyla giderilemediği durumlarda hayırseverlerin katkısına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Özellikle teknik ve mesleki eğitimde Kocaeli’nin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, ancak bunu yeterli bulmadıklarını ifade eden Topaca, yüzde 55 olan mesleki ve teknik eğitim gören öğrenci oranını yüzde 65’e çıkarmayı hedeflediklerini
kaydetti.

Topaca, hayırsever Selim Yürekten’den gelecek yıl başlaması ve 2013 yılında tamamlanması planlanan Başiskele Selim Yürekten Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bitiriliş tarihinin geriye çekilmesi ricasında bulundu.

Vali Topaca, İl Özel İdaresince 2011 yatırım programına alınan 6 okulun proje aşamasında olduğunu, bu yatırımlar için ocak ayında ihale sürecinin başlayacağını ve projelerin 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini, bu sayede en az 6 ay kazançları olacağını anlattı.

Topaca, hayırseverlere şöyle seslendi:
"Selim Bey’in gösterdiği cesareti ve katkıyı tüm iş adamlarımızdan bekliyoruz. 11 bin derslik bulunan ilimizde bin 600 dersliğe daha ihtiyacımız var. Özel İdare ve Bakanlık kaynaklarıyla her geçen yıl artan açığı kapatmakta güçlük çekebiliriz, bu nedenle hayırseverlerimizden katkı bekliyoruz. Bu katkı, yeni yatırım, devam eden projeye katkı, ek bina, spor salonu, çok amaçlı salon ya da tadilat şeklinde olabilir. Her hayırsever bütçesine göre kaynak ayırabilir. Yeni yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız için de her ilçede okul arsalarımızı ayırdık. Hayat kısa, yapacağınız okul, hayır, ölümsüz olacaktır."

Hayırsever Selim Yürekten ise Kocaeli’de doğup büyüyen kişi olarak kente kalıcı bir eser bırakmaktan dolayı mutluluk duyduğunu bildirdi.

"Eğitimli gençlerin yetişmesine katkıda bulunabilirsem daha da mutlu olacağım" diyen Yürekten, projenin ön görülen süreden önce tamamlanması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Yürekten, şöyle konuştu:
"Sadece okul yapmak meseleyi çözmüyor. Okul inşaatının tamamlanmasıyla işin takibini yapacak, en iyi eğitimin verilmesi için gayret edeceğiz. Fabrikamıza yakın bir okul, gerekirse eğitim verme konusunda da katkımız olacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Ercan Topaca, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve hayırsever Selim Yürekten, toplam 10 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip, 24 derslik, 3 atölye binası, çevre tanzimi ve donatımı yapılacak projenin protokolünü imzaladı. Projenin maliyetinin 5 milyon TL olacağı kaydedildi. Daha sonra Topaca, Yürekten’e çini vazo hediye etti.
AA


Geri Dön