11 / 05 / 2024

Selin Sayek Böke: Sur'daki tapu sorunu var!

Selin Sayek Böke: Sur'daki tapu sorunu var!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplandı. Merkez Yönetim Kurulu'nda konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke Sur'daki kamulaştırma sürecine değindi.



CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Merkez Yönetim Kurulu'nda konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke Sur'daki kamulaştırma sürecine değindi.


"AK Parti'nin terör sorununu selam vererek çözme ciddiyetsizliğine eş değer diğer bir ciddiyetsizliğin ise Sur'u Toledo yapacak rehabilitasyon çalışması" olduğunu iddia eden Böke, AK Parti Hükümeti'nin Sur bölgesiyle ilgili bir acele kamulaştırma kararı aldığına dikkati çekti.


Hükümetin aldığı bu kararın, Sur'da 16, Yenişehir'de de 2 mahalleyi ilgilendirdiğini belirten Böke, toplamda 368 adada, 6 bin 300 parselin kamulaştırılmasına yol açtığını söyledi.


Bunun 125 bin nüfusa sahip Sur'un yüzde 60'ının kamulaştırılması anlamına geldiğine işaret eden Selin Sayek Böke, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Bu süreçle ilgili vatandaşlarımız da bizler de kaygılıyız. Bu bölgedeki evlerin çoğunda tapu sorunu var. Mülkiyet tescili henüz yapılmış değil. Hak sahipleri belli değil. Bu düzenleme, bu acele kamulaştırma ranta, istismara ve zaten birçok temel hak ihlaline uğramış bölge halkına bir kez daha mağduriyet yaratmaya kapı açacak düzenleme. Bu nedenle mülkiyet tescili ve kıymet takdirinin derhal yapılması, eğer kamulaştırmada ısrar edilecekse söz konusu bedellerin taksitlendirmeye gidilmeden vatandaşlara hemen ödenmesi, Sur'un zaten zarar gören tarihi dokusuna ve UNESCO kültürel mirasına daha fazla zarar verilmesinden kaçınılmasına özen gösterilmesine ve son olarak da bu sürecin bölge halkının hassasiyetleri gözetilerek yürütülmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz."


AA



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

    

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki kamulaştırma kararını şöyle eleştirdi: “Bu süreçle ilgili vatandaşlarımız da bizler de kaygılıyız. Bu bölgedeki evlerin çoğunda tapu sorunu var. Mülkiyet tescili henüz yapılmış değil. Hak sahipleri belli değil. Bu acele kamulaştırma ranta, istismara ve zaten birçok temel hak ihlaline uğramış bölge halkına bir kez daha mağduriyet yaratmaya kapı açacak düzenleme.”


Vatan


Geri Dön