30 / 04 / 2024

Sema Pekdaş: Şehrin değerlerini şehre kazandırıyoruz!

Sema Pekdaş: Şehrin değerlerini şehre kazandırıyoruz!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerin ardından geçen 1 yıllık hizmet süresini düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Pekdaş, "Şehrin değerlerini şehre kazandırıyoruz" dedi.



İzmir'in merkez ilçesi olan ve günde yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ağırlayan Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık hizmet süresini düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. 1 yılda yapılan hizmetleri ve gelecekte uygulanacak projeleri anlatan Başkan Pekdaş, katılımcı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını, halkın parasıyla oluşan belediye bütçesini harcarken adil ve şeffaf bir yönetim sergilediklerini söyledi. Bir yılın muhasebesini yapan Pekdaş, "Şehrin değerlerini şehre kazandırıyoruz" dedi. 


Tarihi Asansör'de gerçekleşen toplantıya İzmir'deki yerel ve ulusal basının temsilcileri ile köşe yazarları katıldı. Konak Belediyesinde görev yapan başkan yardımcıları da Pekdaş'ın bir yılın özetini çıkardığı toplantıda kendisme eşlik etti. Geride bırakılan bir yılda yapılanları içeren kısa filmin ardından konuşan Başkan Pekdaş, başlıklar halinde Konak'ta nelerin değiştiği hakkında bilgiler verdi. Hizmet döneminde katılımcı bir anlayış benimseyerek, halkın fikir ve düşüncelerini ön planda tuttuklarını dile getiren Başkan Pekdaş, altyapıdan spora, kültiir-sanattan sosyal projelere kadar pek çok alanda yapılan hizmetlerde bu yönetim anlayışını uyguladıklarını söyledi. 


Göreve geldiklerinde karşılaştıkları sorunların başında belediye şirketi MERBEL'in yaşadığı ihale krizi olduğunu hatırlatan Başkan Pekdaş, sorunu çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcadıklarını ve çalışan personeli mağdur etmediklerini söyledi. İş barışına öncelik verdiklerini de belirten Pekdaş, daha önce farklı müdiirlüklerce yapılan farklı dönemlerde yapılan hizmet alımı sözleşmelerini de Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine toplayarak tek bir hizmet alımı sözleşmesi gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

 

Bir yıllık süreçte çalışan personelin huzurlu ve mutlu bir iş ortamına kavuşması için de yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Pekdaş, bu amaçla ilk olarak iş barışını sağlayan adımlar attıklarını dile getirdi. En düşük işçi maaşına yüzde 50 civarında bir iyileştirme yaptıklarına vurgu yapan Başkan Pekdaş, bin 100 lira olan en düşük işçi maaşının bin 700 lira seviyesine çıkarıldığını söyledi. 


Toplantıda geride bırakılan bir yılda yürütülen çalışmalardan özetler sunan Pekdaş, kentin anayasası olarak kabul edilen imar planları konusuna da ağırlık verdiklerini söyledi. Göreve geldiğinde Konak'ta hala planlaması olmayan pek çok bölgenin olduğunu tespit ettiğini anlatan Pekdaş, Planlama Müdürlüğii'niin sorunları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. İzmir'de Kadın, Aile Hizmetleri Müdiirlüğü'nü kuran ilk belediye olduklarına vurgu yapan Başkan Pekdaş, ayrıca Spor Müdiirlüğü'nü kurduklarını, Kent Tarihi Birimi'ni de faaliyete geçirdiklerini dile getirdi. Pekdaş, hizmetlerin daha hızlı çözüme kavuşması adına müdürlükler arasında koordinasyon kurulmasına dönük adımların atıldığını da belirterek, "Şehrin değerlerini şehre kazandırmak için çalışıyoruz" dedi. 


Toplantıda somları da yanıtlayan Sema Pekdaş, Konak'ın en büyük sorunun temizlik olduğunu belirtti. Belediye ekiplerinin canla başla çalıştığını, gece gündüz üç vardiya şeklinde yürütülen çalışmalarda günlük en az 650 ton çöpün toplandığını belirten Pekdaş, "Konak'ın 400 bin nüfusumuz var ama gün içinde 1,5 milyona yaklaşıyor. 2847 sokakta, 24 kilometrekare alanda hizmet veriyoruz. İzmir'in ikinci küçük ilçesiyiz ama en çok çöpü biz topluyoruz. Sokaklarımızın önemli bir kısmı da merpenli sokak. Çok zor şartlarda çöp toplamaya çalışıyoruz. Molozdan kaynaklanan sıkıntılarımız da var. Bunları da düzenleyeceğiz" dedi. 


Hürses


Geri Dön