01 / 05 / 2024

Şemsettin Aydın: Fikirtepe’de proje olgunlaşana kadar Adana’da 8 büyük inşaat bitirdik!

Şemsettin Aydın: Fikirtepe’de proje olgunlaşana kadar Adana’da 8 büyük inşaat bitirdik!

Sorumluluk devri bürokrasisi sebebiyle serencamı 4 yılı aşkın süredir yılan hikâyesine dönen Fikirtepe’de müteahhitler çalışmalara başladı. Teknik Yapı, Anka Group ve Emay İnşaat’ın ardından Adanalı Baysaş İnşaat da projesini tanıttı.



Sorumluluk devri bürokrasisi sebebiyle serencamı 4 yılı aşkın süredir yılan hikâyesine dönen Fikirtepe’de müteahhitler çalışmalara başladı.


Teknik Yapı, Anka Group ve Emay İnşaat’ın kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından Adanalı Baysaş İnşaat da projesini tanıttı. 61 adada inşaat yapılacak merkezde iki adada proje geliştirecek Baysaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, 1. adada temeli attıklarını ve metrekaresi 6.250 liradan satışa başladıklarını açıkladı. Şirket, 2. adada ise biri 21 metrekare, ikincisi 50 metrekare olmak üzere iki yer sahibi ile bir türlü anlaşamadığı için beklemede. 12 bin 103 metrekare alanda inşa çalışmaları için 71 metrekareyi beklediklerini söyleyen Aydın, bu problem çözülürse çalışmalara hız verebileceklerini söyledi. Bölgede proje geliştirecek şirketlerden Vartaş da 1,98 metrekare alanı bulunan bir hak sahibi ile anlaşamadığı için inşaatı geciktirmişti. Ancak bu hak sahibi ile ilgili olarak bir yargı kararı alınmış ve sonuç müteahhit lehine çıkmıştı. Bu kararın emsal teşkil edeceğini belirten Şemsettin Aydın, “Ardından kentsel dönüşümde çalışmalar hız kazanacaktır.” dedi.


Müteahhitler, hak sahipleri ile yaşadıkları durumun yanında, Fikirtepe’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında bir süre el değiştirmesi sebebiyle de zarar yaşadı. “Mesela biz 20 ayda 1. adada evini yıktığımız hak sahiplerine 4,5 milyon lira kira ödedik. Bu kişilere 2 yıl için daha 4,5 milyon lira ödeme yapacağız. Biz normalde toplamda iki yıl ödeme planlamıştık ancak olmadı. Burada iki adada toplamda 43 bin metrekarede inşa edeceğim alanın üç katını Adana’da 8 farklı şantiyede 2,5 yılda bitirdim ve satışına başladım. Burada plan notlarındaki değişiklikler zaman aldı. Ancak artık önü açılıyor. Şu an projeye başlıyoruz ve 2 yıl sonra bitireceğiz.” diyen Şemsettin Aydın, ‘Tekrar Fikirtepe’de proje yapacak mısınız?’ sorusuna ise gülerek; “Talep var, burada yaşam da güzel ama girmeyeceğiz.” cevabını verdi.


İSTANBUL 216’NIN YÜZDE 17’Sİ SATILDI

Şirketin gerçekleştireceği İstanbul 216 adlı projede 12 ticari alan ve  541 daire bulunacak. Yüzde 30’u 1+1, yüzde 64’ü 2+1, yüzde 6’sı da 3+1’den oluşan dairelerin yüzde 55’i hak sahiplerine verilecek. Hak sahibi yerin satışını isterse, bunu Baysaş’ın gerçekleştireceğini söyleyen Aydın, projenin yüzde 60 değerleneceğini öngördüklerini ifade etti. 3 bloktan oluşan projede şirket 541 dairenin yüzde 17’sini sattı. 25 metre kot farkı bulunan İstanbul 216’da otopark ve sosyal tesisler açık alanda planlandı. Proje zemin artı 24 kattan oluşacak. Projenin brüt emsali 4,24. İstanbul’da ilk projesini Ata-şehir’de gerçekleştirdi. Gold Tower adlı projeyi 17 ayda tamamladı.


Zaman 


Geri Dön